Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen), Veteriner Dairesi’nin ülkeye girişine izin vermediği hayvanların gümrükte aç, susuz ölüme terk edildiğini belirterek, Veteriner Dairesi’ni göreve çağırdı.

Güç-Sen, “Gümrük Dairesi barınak veya depo değildir. Bu konuya köklü çözüm bulunmaz ise Güç-Sen olarak bir sonraki eylemimiz, bu gibi hayvanları basın önünde serbest bırakmak olacaktır” dedi.

Güç-Sen Başkanı Derviş Dağman, konuyla ilgili açıklamasında, Veteriner Dairesi’ni “çok acil uyardıklarını” belirtti. Dağman, geçen yıl kaldırılan karantina uygulamasından sonra Veteriner Dairesi’nin karnesi ve aşıları tamam hayvanların ülkeye girmesine izin verdiğini, tamam olmayanları ise “giremez” deyip ortada bıraktığını savundu.

Dağman, bu hayvanların da gümrükte kaldığını ama bu görevin gümrük çalışanlarının olmadığına işaret ederek, “Veteriner Dairesi bu hayvanları ne bir karantinaya, ne de bir barınağa almaz. Öylece ortada bırakır ve ‘taşıyıcı firma geri götürsün der’ ancak buna yaptırım gücünü Veteriner Dairesi koymalıdır” dedi.

Taşıyıcı firmanın “muhatap yok” diye 10 günden beridir aç susuz koruyucu kasasında ölüme terk edilen bir hayvan için Veteriner Dairesini göreve çağıran Dağman, kalıcı önlem alınmazsa hayvanı basın önünde serbest bırakacaklarını kaydetti.

Dağman, “Bu eylem sonucunda soruşturma kime yapılmalı veya kim sorumlu tutulmalıdır, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.