Evrim Kamalı

Lefkoşa’da 19 Şubat tarihinde üç farklı işyerinin eş zamanlı olarak kundaklaması ile ilgili olarak tutuklu bulunan sanıklardan Mahmut Selkar’ın ilk tahkikat duruşmasına dün de devam edildi. Yargıç Murat Soytaç huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada, İddia Makamı, Tahkikat Subayı Cem Ozan’ı tanık olarak mahkemeye dinletti. 

Dünkü duruşmada ilk olarak Yargıç Murat Soytaç eşliğinde emare yapılacak olan araçların muhafaza edildikleri yer olan Ercan Polis Karakolu’na gidilerek araçlar oldukları yerde emare olarak kaydedildi. Kayıt işleminin yapılmasından sonra mahkeme salonuna dönüldü ve tanık Cem Ozan mahkemeye konu emare araçların evraklarını mahkemeye sundu. Duruşma, kaldığı yerden devam etmek üzere ileriki bir tarihe ertelendi.

“Evde ekmek bile yok…”

Mahkeme sonunda söz alan zanlı Mahmut Selkar tutuklu yargılanmasına itiraz ederek 5 aydır suçsuz yere tutuklu bulunduğunu ve babasının vefatından sonra ailesine bakmakla yükümlü olduğunu belirtti. Tanık ayrıca iki kardeşinin hemşirelik okuduğunu ve zor durumda olduklarını, ayrıca bazı gün evde ekmek bile bulamadıklarını söyledi.