Melin DOBRAN

Başkent Lefkoşa’nın Küçük Kaymaklı bölgesinde ikamet eden 47 yaşındaki Adnan Düşmezkaya’nın cansız bedeni dün, Lefkoşa Belediye Tiyatro Binası inşaatının girişinde bulundu. Düşmezkaya’nın cesedini yerde yatar vaziyette, söz konusu bölgeden saat 14.30 civarında geçen vatandaşların bulduğu öğrenildi. 

İhbar üzerine bölgeye giden yetkililerin yapmış olduğu ilk incelemelerin ardından Düşmezkaya’nın, kalp krizi geçirmiş olabileceği belirtildi. 

Düşmezkaya’nın cansız bedeni, yapılan incelemelerin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Ölüm nedeni ise bugün yapılacak olan otopsinin ardından belli olacak. Yetkililer, ceset üzerinde herhangi bir darp veya yara izine rastlanılmadığını ifade etti.

Evden pazara gitmek için çıkmıştı

Aslen Mersin Tarsuslu olan Düşmezkaya’nın, Demirhan’da faaliyet gösteren bir garajda tornoculuk yaptığı öğrenildi. 
25 yıldan beridir Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Düşmezkaya, evli ve bir kız çocuğu babasıydı. 

Yakınlarından alınan bilgiye göre daha önce iki kez kalp krizi geçiren Düşmezkaya, evden pazara gidip alışveriş yapmak için ayrılmıştı. 

Çevresinde sevilen ve sayılan bir kişi olan Düşmezkaya’nın zamansız vedası, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu. Düşmezkaya’nın yarın Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilmesi bekleniyor.