Konya'da doğal gazpatlaması nedeniyle bir evde meydana gelen yangında bir kişi ağır yaralanırken, ev kullanılamaz hale geldi.

Merkez Meram ilçesi Göndene Mahallesi TOKİ Konutları C2 Blok 6'ıncı kattaki dairede büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Ev sahibi Osman Tinel (35) çıkan yangında yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken apartman tahliye edildi. İlk müdahaleyi komşularının yaptığı yaralı şahıs ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücudunda yanıklar oluşan ev sahibinin sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

ODA YANDI, KUR-AN'I KERİM YANMADI

Patlamanın ardından evin bir bölümünde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Kısa sürede yangın söndürülürken evin arka odasında sehpanın üzerindeki Kur-an'ı Kerim'in alevlerden etkilenmeyerek yanmadığı gözlendi. Binaya verilen doğalgaz akışı kesilerek patlamanın nedeninin belirlenmesi amacıyla polis, itfaiye ve doğalgaz firması görevlileri evde incelemede bulundu.

KARŞI APARTMANIN CAMLARI KIRILDI

Mahallede paniğe neden olan patlamada karşı apartmanların camları kırıldı, park halindeki otomobiller zarar gördü. Karşı apartmanın birinci katında o esnada odasında uyuyan Mustafa Gabala (18) patlamayla odasının camlarının kırılarak üzerine sıçradığını anlattı. Gabala, "Olay ben burada uyurken meydana geldi. Ne olduğunu anlayamadım. Daha sonra patlamadan olduğu söylendi. Sesler geldi, baktım cam kırıkları var odada. Millet yangın var diye bağırıyordu" dedi.