Çiğdem Aydın

Girne’ye bağlı Dikmen Köyünde dün aşırı sürat ve dikkatsizlik yüzünden meydana gelen trafik kazasında Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) öğrenci olan 19 yaşındaki Remzi Han Kumlu isimli sürücü ağır yaralandı, Kemal Platin isimli vatandaş ise ölümün kıyısından döndü.

Görenleri hayretler içerisinde bırakan kaza, Remzi Han Kumlu isimli sürücünün, Dikmen’den Lefkoşa’ya doğru aşırı süratli şekilde seyrettiği sırada, virajda direksiyon hakimiyetini kaybettiği GR 397 plakalı otomobille yol kenarındaki avlu duvarına çarpması sonucu oldu.

Kaza sırasında GR 397 plakalı arabanın duvarını yıkarak bahçesine girdiği evdeki ağaçlardan çam kese böceklerini temizleyen Kemal Platin isimli vatandaş ise kelimenin tam anlamı ile ölümün kıyısından döndü.

“Ağaca sarıldım, Allah’a dua ettim…”

Olay nedeniyle büyük şok yaşadığı gözlemlenen Kemal Platin ilginç kazayı, “Ağaçta çam kese böceklerini temizliyordum. Köyün içinden çok süratli bir şekilde gelen kırmızı renkli araba virajı alamayarak bizim bahçeye doğru yöneldi. Büyük bir gürültü ile bahçe duvarını yıktı ve ağaca doğru geldi. O esnada hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçti. Can havliyle ağaca sarıldım, gözlerimi yumdum. Allah’tan araba ağaca çarpmadan durdu, fakat benim yukarıda korkudan kalbim duracaktı. Az kalsın ölecektim. Çok şükür kurtuldum. Daha yiyecek ekmeğimiz varmış, öldürmeyen Allah öldürmüyor” sözleriyle anlattı.

Sürücünün hayati tehlikesi yok

Kazayı yapan sürücü Remzi Han Kumlu ise olay yerine çağrılan ambulansla yaralı vaziyette Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesine kaldırıldı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, hastanede gerekli tetkikleri yapılarak müşahede altına alınan kazazedenin hayati tehlikesi bulunmuyor. Boğaz Karakolu’nda görevli polislerin olay yerinde gerekli incelemeleri yapmasının ardından büyük çapta maddi hasara uğrayan araba çekici vasıtasıyla kaza yerinden kaldırıldı.

Kaza ile ilgili polis soruşturması devam ediyor.