Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldıkları bir ihbar üzerine Özdemir Gencer’in evinde 4 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde yine Hintkeneviri olduğuna inanılan sigara izmariti buldu.

Mesele ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Gencer ise dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Gencer tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Uyuşturucu maddeyi Pile’den aldı…

Meselenin tahkikat memuru Nurettin Enginer, 11 Nisan tarihinde alınan bir bilgide zanlı Özdemir Gencer’in tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini belirtti. Zanlı Gencer’in ayni gün evinde tespit edildiğini belirten Enginer, zanlının evinde yapılan aramada yatak odası içerisinde 4 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde Hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan sigara izmariti bulunduğunu açıkladı.

Enginer, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirtip, zanlının konu uyuşturucu maddeyi birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Pile’ye gittiğini ve oradan temin ettiği yönünde beyanda bulunduğunu açıkladı.  Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Enginer, zanlının tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Özdemir Gencer’in tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.