Nadire BAHADİ

Lefkoşa’da evinde bulundurduğu kanunsuz av tüfeği ile annesinin evine giderek kendisini öldüreceği söylemlerinde bulunan Yücem Şeniz polis tarafından tutuklandı. “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu” suçlaması ile dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan Şeniz teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Polis soruşturmasını tamamladı.

Zanlı hakkında başlatılan soruşturmada sorumlu polis memuru Şevki Arkoç mahkemede verdiği ifadesinde zanlı Yücem Şeniz’in 12 Aralık 2015 tarihinde sabah saatlerinde evinde kanunsuz olarak bulundurduğu av tüfeği ve 7 mermiyi alıp annesine giderek “kendimi öldüreceğim” şeklinde sözler sarfettiğini anlattı. Zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Arkoç Yücem Şeniz’in teminata bağlanmasını talep etti.

Şeniz: Bana kazık atıldı

Mahkemede söz alan zanlı Yücem Şeniz, ailesi ile aralarında para konusundan bir tartışma yaşandığını söyleyerek “ bana kazık atıldı, ben kendimi öldürebilecek biri değilim, sinir anında söylediğim bir şeydi” şeklinde konuştu.

Serbest bırakıldı

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Füsun Cemaller, zanlı Yücem Şeniz’in yurt dışına çıkışını yasaklayarak zanlının tüm kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulmasına karar verdi. Cemaller ayrıca zanlının yargılanma safhasında mahkemede hazır bulunmasını temin etmek maksadı ile zanlının haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek imza vermesine emir verdi.