Evrim Kamalı

Lefkoşa’da ikametgâhında yapılan aramada 2 adet kurusıkı mermi tespit edilmesi üzerine tutuklanan zanlı Ahmet Cengiz dün ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Memuru Hüseyin Redif olayla ilgili bulguları aktardı. Redif zanlı Ahmet Cengiz’in 28 Nisan 2016 tarihinde, saat 17.00 sıralarında, Lefkoşa da Hamitköy de bulunan Reis Supermarket önünde, Lefkoşa da sakin Irak uyruklu şahıslar, Muhammed Niyazi Mahmod ve Azmira Kadir’in yerini öğrenmek için, Lefkoşa da sakin Muhammed Mustafa’yı zorla kullanımında bulunan ve henüz plakası tespit edilemeyen salon araca bindirip Abohorlu Villaları Hamitköy adresindeki ikametgâhına götürdüğünü söyledi.

Polis zanlının daha sonra, adı edileni bir metre uzunluğundaki tahta sopayla darp edip kendisine siyah saplı bir tabanca göstererek soyunmasını sağlayıp, arzusu hilafına kullanımında bulunan telefonuna çıplak görüntülerini kaydettiğini, ayrıca "Eğer Muhammed ile Azmira’nın yerinin nerde olduğunu söylemezsen seni öldüreceğim" sözleriyle tehdit ettiğini söyledi.

Polis Memuru Hüseyin Redif meselenin polise 14 Haziran’da rapor edildiğini ve zanlının ikametgâhında aynı gün 16.45-18.50 saatleri arasında bir polis ekibince mahkeme emri gereği yapılan aramada, salon içerisinde olay sırasında müştekinin darp edilmesinde kullanılan bir metre uzunluğundaki tahta ucu kırık vaziyette süpürge sapı ve zanlının olay sırasında giydiği tespit edilen gri renk tişört ile 2 adet kurusıkı mermi tespit edilerek emare olarak alındığını söyledi. 

Redif zanlının evinden alınan harddiskte ise 15 farklı kadının cinsel içerikli görüntüsünün yer aldığı video görüntüleri bulunduğunu ve bu kadınlardan ikisinin tespit edilip ifadelerinin alındığını, diğerlerinede ulaşılmaya çalışıldığını belirtti. Polis olayda kullanıldığı söylenen tabancanın da henüz bulunmadığını belirterek zanlının soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 5 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 5 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.