Devrim Demir

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri önceki akşam aldıkları bir ihbar üzerine, Gönyelide sakin Ali Arat’ın evinde bir arama yaptı. Yapılan aramada Arat’ın yatak odası içerisinde bir adet 9 milimetre çapında kuru sıkı tabanca, 2 adet mermisini ve 1.77 kalibrelik hava tabancası ve 225 adet mermisini kanunsuz olarak tasarrufunda bulunarak emare olarak aldı.

Polis, Arat’ın evinden alınan emareleri balistik incelemeye gönderdi.

Mahkeme emri ile tutuklanan Ali Arat, dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı.

Yargıç Vedia Barkut Barkın da zanlının tahkikatın selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Soruşturma devam ediyor

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Ömer Daşgın mahkemede verdiği ifadede Ali Arat’ın “İthali yasaklanmış ateşli silah tasarrufu”, “Adına tescil edilmemiş hava tabancası ve patlayıcı madde tasarrufu” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Soruşturma kapsamında ele geçirilen tabancalar ve 2 adet kuru sıkı merminin balistik incelemesinin henüz yapılmadığına değinen Daşgın, bu aşamada soruşturmanın selameti açısından zanlı Arat’ın 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.