Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yaptığı esnada tasarrufunda 6 gram hintkeneviri ve 4 extacy hap bulunan ve tutuklu yargılanmak üzere 9 Ekim tarihinde cezaevine gönderilen sanık Sadık Alkaya hakkındaki dava dün karara bağlandı. Sanık 40 gün hapse mahkum edildi. Aldığı ceza hapiste beklediği süreye denk gelen sanık tahliye işlemlerinin ardından ihraç edilecek.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökhan Asafoğulları, Meltem Dündar’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Güran açıkladı. 

Adalete yardımcı oldu

Başkan Güran, sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini, sanığın suçunu kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koymasını lehine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini söyledi. Başkan Güran, sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi bir suç olduğunu ancak sanığın cezaevinde 40 gün hükümsüz tutuklu olarak geçirdiğini, ülkesinden uzakta kaldığını, sanığa daha uzun süre hapislik cezası verilmesinin kamu yararına olmayacağını belirterek, 40 gün hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.