TEMELİ BİLE ATILMADI: Bulut İnşaat’ın başlattığı kampanyayı fırsat bilerek varını yoğunu satıp konut alan vatandaşların büyük bölümü hala evini teslim alamadı. Bulut İnşaat’ın başlattığı Evviva Projesi’ndeki konutların bir bölümü yarım inşaat şeklinde kalırken diğer bir bölümünün temeli bile atılmadı

ELEKTRİK BAĞLATAMIYORLAR: Bulut İnşaat’ın bitmek üzereyken Oğuz Özyalçın’dan satın alıp inşasını tamamlayıp sahiplerine teslim ettiği evleri alan vatandaşların büyük bölümü elektrik hatlarının çekilmemesi nedeniyle evine elektrik bağlatamadı. Elektriksiz kalan birçok Bulutzede evi varken ev kiralamak zorunda kaldı

YOL BİLE YOK: Evviva Projesi’nden ev alarak bu evlere yerleşenler ise her gün kaza tehdidi altında evine gidip gelmek zorunda kaldı. Projede yer alan Lefkoşa Girne yoluna yapılacak yonca kavşak hala yapılmadı. Site sakinleri Dikmen girişinden siteye ulaşan yolu kullanmak zorunda

Bulut İnşaat’tan konut satın alıp, aldıkları konutları 2013 yılında teslim almaları gerektiği halde hala teslim alamayan Bulutzedeler Bulut İnşaat’a karşı siyasi ve hukuksal mücadele başlatmak için düğmeye bastı.

Kısa süre önce Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği’nde bir araya gelen mağdurlar risk değerlendirmesi yaptı. Raporların hazırlanmasının ardından hukuksal süreç başlatılacak.

Temeli bile atılmayan evler var…

Bulut inşaat’ın aylar öncesinden sahiplerine teslim etmesi gereken yüzlerce hanenin hala temeli bile atılmadı. Bu konutlardan satın alan müşterilere “Gelin, inşaatı başlayanlardan alın” dedi. Ancak bu inşaatlar bile tamamlanmadı.

Bu teklifi kabul etmeyip parasını geri isteyenlerle ise paranın geri ödeneceğine dair sözleşme yapıldı. Ancak 3 ay önce geri ödemelerin başlamış olması gerekmesine rağmen hala ödenmeler başladı.

Yarım inşaat şeklinde kaldı…

Bulut İnşaat tarafından yapımına başlanıp, bugüne kadar çoktan sahiplerine teslim edilmesi gereken yüzlerde konut yarım inşaat şeklinde atıl durumda kaldı. Aylardır inşaatlara tek bir çivi bile çakılmadı.

Bulut İnşaat’ın sadece Oğuz Özyalçın’dan bitmek üzereyken satın aldığı yaklaşık 200 konut sahibine teslim edildi.

Ne paraları ne evlerini alamadılar…

Bulut İnşaat’ın yaptığı kampanyayı fırsat bilen yüzlerce bankalara borçlanıp, arabasını, arsası satarak ev sahibi olmak istedi.  Ancak Bulut İnşaat’ın Oğuz Özyalçın’dan bitmek üzereyken satın aldığı inşaatlar dışında hiçbir inşaat tamamlanmadı. Bu konutlardan satın alan vatandaşlar ne parasını ödedikleri konutlara taşınabildi ne de ödediği parayı geri alabildi.

Temel Bulut kayıp…

Bulut İnşaat’tan konut satın alarak, aldıkları konutları 2013 yılında teslim almaları gerektiği halde hala alamayan Bulutzedeler, Bulut İnşaat direktörü Temel Bulut’a da ulaşamıyor. Bulut İnşaat’ın KKTC’deki ofisini kapatması nedeniyle bir süre Türkiye’deki ofisinden Temel Bulut’a ulaşan mağdurlar artık oradan da ulamadıklarını anlattı.

Evlere yerleşenler de mağdur

Bulut İnşaat’ın Oğuz Özyalçın’dan bitmek üzereyken satın alıp tamamladığı apartmanlara yerleşenlerde evlerini alamayanlar kadar mağdur. Bulut inşaat tarafından yapımına başlanan Evviva Sitesi’nin ne yolu var ne de doğru düzgün çalışan bir kanalizasyon sistemi.

Evviva Sitesi yapılırken projede gösterilen Girne Lefkoşa anayolu üzerine yapılacak yonca kavşak hala yapılmadı. Ayrıca siteye tek ulaşım yolu olan ve Dikmen’in girişinden geçen yolunda toprak olması nedeniyle Evviva Sitesi’nde yaşayanlar her gün kaza tehdidi ile karşı karşıya kalıyor.  

Gürcafer: Raporlar hazırlanıyor

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Bulut İnşaat mağdurları ile kısa süre önce toplantı yaptıklarını ve bu toplantıya yaklaşık 170 kişi katıldığını açıkladı. Bu toplantının ardından gerekli risk raporlarının hazırlanmaya başlandığını kaydeden Gürcafer, raporların hazırlanmasının ardından hukuksal sürecin başlatılacağını anlattı.

“Temel Bulut’a ulaşmak mümkün değil”

Temel Bulut’a ulaşamadıklarını kaydeden Gürcafer, “Temennimiz Temel Bulut’un işine sahip çıkıp bu inşaatları tamamlamasıdır” dedi. Gürcafer şu şekilde konuştu:

“Bulut İnşaat’ın KKTC’de bir ofisi vardı. O kapandı.   Bir ara Türkiye’deki ofisinden ulaşıyorduk. Artık ona da cevap vermiyor. İnsanların ulaşabilecekleri bir yer yok. Biz raporun hazırlanmasını bekliyoruz. Ardından gerekli girişimleri yapacağız.”

“Temeli bile atılmayanlar var”

Gürcafer, bazı konutlar yarım inşaat şeklinde dururken bazılarının ise temelinin bile atılmadığını kaydetti. Yaklaşık dört yüz kişinin mağdur olduğunu belirten Gürcafer şu şekilde konuştu:
“Bu olayın hem hukuki hem de siyasi boyutu var. Konunun bir çatı altında toplanıp çözüme ulaşılması için çalışıyoruz. Hükümet konuyu değerlendiriyor. Onlarla da bu konuyu masaya yatıracağız. Siyasi girişimimiz hükümetle başlayacak. Siyasiler bu konuda ülkeye girişim yapacak yatırımcılardan güvence istemelidir. Özellikle de gerisi de mudi bırakacak yatırımcılar konusunda güvence istenmelidir.”

Özbahadır: Söylenen hiçbir şey yapılmadı

Evviva Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Öcal Özbahadır, Bulut İnşaat’ın yaptığı Evviva Sitesi’nin doğru düzgün bir yolu olmadığını, kanalizasyonun çalışmadığını ve birçok kişinin evine elektrik bağlatamadığını anlattı.

Verilen sözlerin hiçbirinin yerine getirilmemesinden şikayet eden Özbahadır, “Ne su, ne elektrik, ne yol ne de kanalizasyon var” dedi.

“Her gün kaza oluyor”

Evviva Sitesi Projesi’nde gösterilen yonca kavşağın hala yapılmadığına işaret eden Özbahdır, evlerine ancak Dikmen girişinden içeri dönerek toprak yoldan gelebildiklerini belirtti. Yolun virajlı ve toprak olması nedeniyle her gün kaza odluğunu ifade eden Öcal Özbahadır, ambulansın siteye ulaşma zamanın 45 dakika olduğunu anlattı. Özbahadır şu şekilde konuştu:

“Güzelyurt yolundaki gece kulüplerine bile yol yapılıyor. Bizim evimizin bulunduğu bölgeye yol yapılmıyor. Burada ölümlü kaza bile oldu. Hemen hemen her gün kaza oluyor. Ambulans bile 45 dakika da bize ulaşabiliyor. Bizim hayatımızın değeri yok mu? Yolu hesapladım yonca kavşak yapılsa 5 dakika da Lefkoşa’ya ulaşırız. Ancak şimdi 45 dakika alıyor.”

“Ev kiralayıp kalanlar var”

Özbahadır, Bulut İnşaat’tan ev alıp parasını ödedikleri halde elektrik hatlarının yapılmaması nedeniyle evlerine elektrik bağlatamayan birçok kişi olduğunu söyledi. Bu kişilerin evleri olduğu halde ev kiralamak zorunda kaldıklarını kaydeden Özbahadır, “Her aparmanda ayrı bir sorun var” dedi.

Gündüzler: Paramızı bile geri alamıyoruz

Bulut İnşaat mağdurlarından İrfan Gündüzler, ne parasını ödedikleri konutu ne de paralarını geri alabildiklerini anlattı. 2013 Aralık ayında parasını ödedikleri konutu teslim almaları gerektiğini kaydeden Gündüzler evlerini teslim alanlarında farklı sorunlarla boğuştuğuna dikkati çekti.

“Dördüncü kattan ev vermek istediler”

Parasını ödedikleri evlerinin temellerinin atılmamasının üzerine şikayet ettikleri kaydeden Gündüzler bu kez de kendilerine “Gelin inşaatı başlanan evlerden birini seçin” dendiğini belirtti. Gündüzler ancak kendilerinin aldığı evin alt kat, kendilerine verilmek istenen diğer evin ise dördüncü kat olduğunu kaydederek şu şekilde konuştu:

“Şubatta bize bu evi yapamayacaklarını söylediler ve ‘gelin başka bir ev seçin’ dediler. Ancak bu kez de sadece dördüncü kattan evler kalmıştı. Bunun üzerine bizde paramızı geri istedik. Çünkü biz alt kattan ev istemiştik. Ancak dördüncü kat verebileceklerini söylediler. Bunu kabul etmedik. Zaten bu yarım inşaatlar bile tamamlanmadı. Paramızı ise iki üç ay önceden almaya başlamamız gerekiyordu. Ancak hala hiç ödeme yapılmadı.”