Hüseyin Çiçek

Uyuşturucu ithali yaptığı gerekçesi ile mahkum olan ve 6 Şubat 2008 tarihinde sınır dışı edilen Ahmet Seviner isimli şahıs, 28 Ağustos’ ta Ali Bitmezoğlu isimli şahsın kimliğine bürünerek KKTC’ ye Gazimağusa limanından giriş yaptı. 

Seviner’in kaçak yaşamı sadece 2 ay sürdü. Polis tarafından geçtiğimiz Pazar günü Lefkoşa’ da tespit edilen Seviner, dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Mahkemeye olayı aktaran Adli Şube’ de görevli polis memuru Hasan Derman, zanlının 6 Şubat 2008 tarihinde uyuşturucu ithali nedeni ile mahkum edildikten sonra  ülkeden ihraç edildiğini ve girişinin yasak olduğunu bilmesine rağmen Ali Bitmezoğlu’ na ait T.C nüfus cüzdanı üzerine kendi resmini yapıştırarak KKTC’ ye geldiğini, nüfus cüzdanını gümrük memuruna ibraz ederek sahte evrağı tedavüle sunduğunu söyledi. Zanlının 19 Ekim 2014 tarihinde yakaladığını aktaran  Derman,  yine zanlının 2001 yılında kaçak olarak KKTC’ ye girdiğini ifade etti. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını bildiren Derman, KKTC ile hiçbir bağı olmayan ve davalarından kaçma ihtimali bulunan zanlının 3 ayı geçmemek üzere Merkezi Cezaevine gönderilmesini talep etti.

“Çocuğum için yine geleceğim”

Yargıç Ayşen Toroslu’ nun söz vermesi üzerine konuşan zanlı Ahmet Seviner, “ beni  Adana’ ya gönderin, cezaevine gitmek istemiyorum” dedi. SOS çocuk yurdunda çocuğu olduğunu ifade eden Seviner, “ beni gönderseniz de yine geleceğim haberiniz olsun” şeklinde konuştu.

Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu zanlının 3 ayı geçmemek üzere davaları görüşülünceye kadar  hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilmesine karar verdi.