Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Mormenekşe köyünde filmlere konu olabilecek bir olay yaşandı. Köy Kalkınma Kooperatifi’nde sorumlu olan Mustafa Öymen, evlendikten sonra işe aldığı eşi Filiz Öymen’i, 26 yıl sonra boşanma aşamasına geldiklerinde işten çıkarmakla suçlanıyor. İşini kaybeden Filiz Öymen “bunu yanına bırakmam, yaptığına pişman olacak” diyor.

Diyalog’a konuşan Filiz Öymen’e göre, boşanma aşamasında  “Benimle dans edemezsin, seni işten  attıracağım” diyen Mustafa Öymen sonunda başarılı oldu.

Mustafa Öymen ise eşinin psikolojik sorunları olduğunu ve şirketin gerilemesine yol açtığını iddia ederken “İşten durdurulmasını talep ettiğim doğrudur ama kararı yönetim kurulu verdi” diyor ve 15 aydan beri boşanma aşamasında olduklarını söylüyor.

“Eşim aldırdı, eşim attırdı…”

Gazimağusa’ya bağlı Mormenekşe köyünde ikamet eden Filiz Öymen isimli kadın 26 yıl hizmette bulunduğu Mormenekşe Kalkınma Kooperatifi Şirketindeki  görevine, kooperatifte sorumlu eşinin istemi ve yönetim kurulunun kararı ile son verildiğini belirterek, ayrılma aşamasında olduğu eşinin ekmek parası ile oynayarak kendisinden intikam aldığını ileri sürdü.

Kendisinin 26 yıl önce şirkete istihtamını sağlayan eşi tarafından, bu kez durdurulmasının sağlandığını belirten Oymen, yaşadığı süreci Diyalog muhabirine anlattı.

Ayrılma aşamasında oldukları gerekçesi ile son 1 yıldır eşinin şirkette kendisine etmediği hakaretin kalmadığını iddia eden Oymen, son olarak eşinin yönetim kurulunu toplayarak “ya ben ya o şeklinde” konuştuğunu ve yönetim kurulunun bu söz üzerine kendi işine son verdiğini ileri sürdü.

“Elimde ses kayıtları var”

Eşinin kendisine yaptığı hakaretleri kaydettiğini belirten Oymen, elinde delil olarak ses kayıtlarının bulunduğunu ifade etti. Kendisine verilen işten durdurulma kağıdını avukatına gösterdiğini ve avukatın konu işten durdurma yazısının yasal olmadığını kendisine aktardığını anlatan Oymen, yasal hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.

“Benimle dans edemezsin”

İşyerinde herhangi bir disiplinsiz davranışının olmadığını ve yüz kızartıcı hiçbir suçu bulunmadığı halde gerekçe gösterilmeden eşinin istemi ile işten durdurulmasının asla kabul edilemeyecek bir durum olduğunu belirten Oymen, eşinin son 1 yıldır kendisini hep tehdit ettiğini ve kendisine sirekli olarak “benimle dans edemezsin” dediğini iddia etti.

Mustafa Öymen: Eşimin psikolojik sorunları var

İddialarla ilgili Diyalog muhabirinin görüşlerine başvurduğu Mustafa Öymen ise eşinin psikolojik sorunları olduğunu iddia etti.

Mormenekşe Kalkınma Kooperatifi şirketinde sorumlu olarak çalıştığını ve eşi ile birlikte 3 bayanın kendisine bağlı olarak çalıştığını anlatan Öymen, işverenlerinin ise 5 kişilik yönetim kurulu olduğunu söyledi.

Yönetim kurulunun kararını ise Kooperatif Şirketleri mukayyitinin onayladığını belirten Oymen, eşinin işyerinde yaratmış olduğu huzursuzluk nedeni ile 2 defa uyarıldığını, Lefkoşa’dan müfettişlerin şirkete gelerek incelemede bulunduğunu, yönetim kurulunun eşini defalarca uyardığını, ancak eşinin hareketlerini düzeltmediği gerekçesiyle kendi talebi ile yönetim kurulu tarafından işten çıkarıldığını aktardı.

“Şirket onun yüzünden geriledi”

Eşi ile 15 aydır ayrılma aşamasında olduğunu doğrulayan Oymen, seçimle iş başına gelen yönetim kurulunun kendinin keyfi istemi ile kimseyi işten durduramayacağını ileri sürdü. Yönetim kurulunun tamamının onayı ile eşinin işten durdurulduğunu anlatan Oymen, eşinin şahsi nedenlerden ötürü değil, müşterilere aksi davranarak şirketin işlerinin zayıflayarak gerilemesine neden olduğu, ayrıca iş yerinde çalışma arkadaşları ile yarattığı huzursuzluk nedeni ile işten çıkarıldığını öne sürerek eşinin iddialarını reddetti.