Gamze Baykur

Mağusa’da, Abayomi Kazeem Balogun ile Maxim Eka isimli Nijerya uyruklu öğrencilerin evinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince yapılan aramada 5 paket olmak üzere toplam 15 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler bulundu. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Balogun ile Eka, tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

BİR KİŞİ ARANIYOR

Meselenin tahkikat memuru Cüneyt Arkın, 6 Ocak tarihinde alınan bir bilgide zanlı Abayomi Kazeem Balogun ile Maxim Eka’nın evinde kanunsuz uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini belirtti. Ayni gün zanlıların evinde arama yapıldığını belirten Arkın, zanlılara ait yatak odalarında 5 paket olmak üzere toplam 15 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini belirten Arkın, ayrıca zanlıların konu maddeleri temin ettikleri bir kişinin adını verdiklerini ve konu kişinin arandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Arkın, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

TUTUKLU KALACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Abayomi Kazeem Balogun ile Maxim Eka’nın tahkikat maksatları bakımından 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.