45 yıl önce damadın babasının ölümü nedeniyle sade bir nikah töreniyle evlenen Ali ve Semahat Akın çifti, çocukları ve torunlarının sürpriz düğün töreni ile ikinci baharlarını kutladı.

14 Kasım 1970 tarihinde evlenme kararı alan Öğretmen Ali Akın ile Semahat Akın çifti, düğün hazırlıklarını yaparak dünya evine girmeye hazırlanırken Ali Akın'ın babası vefat etti. Bunun üzerine çift, sade bir nikahla evlendi. Çiftin yıllarca içlerinde bir uhde olarak kalan bu durum çocukları, torunları ve dostları tarafından 45 yıl sonra Haymana'da hazırlanan sürpriz evlilik töreniyle gerçeğe dönüştü. Çift, Haymana Midas Oteli'nde konfetiler eşliğinde 45. yıl pastalarını kesti.

Geceye evliliklerinin 30 ile 52. yılını sürdüren çiftler katıldı. En uzun süre evli kalan çift olarak eski Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Güven Dinçer ile eski Yargıtay üyesi Yıldız Dinçer de bu vesileyle evliliklerinin ikinci baharını 52 yıl sonra kutladılar. Haymana'da doğan ya da Haymana'da görev yapan kişiler, gecede bir araya gelip anılarını tazelediler. Çiftler, müzik ve danslar eşliğinde ikinci baharlarını kutladı. Bu organizasyonu gelenekselleştirmeyi düşünen çiftler, tekrar buluşmak için sözleşti.

Gecenin sonunda Haymana Belediyesi'nin hazırlattığı tanıtım paketleri dağıtıldı. Bir gece Haymana'da konaklayan çiftlere öğle yemeğinde Ankara tava ve Haymana yoğurdu ikram edildi.