İçişleri Bakanı Kutlu Evren, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasında etkili bir araç olan basının, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna vurgu yaptı.

Evren 11 Temmuz Basın Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ülkelerin gelişiminde önemli bir role sahip olan ve halkın haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getiren basın mensuplarının 11 Temmuz Basın Günü’nü kutladı.

İletişimin en güçlü kanallarından biri olan basının, denetleyici ve sorgulayıcı işlevi ile bugün toplum tarafından takdirle karşılandığına işaret eden Evren, “Toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasında etkili bir araç olan basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir” dedi.

Evren, Kıbrıs'ta bir Kıbrıslı Türk tarafından çıkarılan ilk Türkçe gazete olan “Saded”in 11 Temmuz 1889 yılında yayınlanmasının, Kıbrıs Türk basın tarihinin de başlangıcı olarak kabul edildiğini ve o günden bugüne durmadan gelişen Kıbrıs Türk yazılı basın tarihinin de günümüze aktarılmasına ışık tuttuğuna işaret etti.

Evren,  mesajını “Halkın haber alma hakkını ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getiren, Kıbrıs Türk basınına emek veren bütün basın mensuplarının bu anlamlı gününü yeniden en içten duygularla kutlar tüm basın emekçilerine başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadeleriyle tamamladı.