KTAMS heyeti İçişleri Bakanı Kutlu Evren’i ziyaret etti ve Cezaeviyle ilgili sıkıntıları aktardı.

Bakanlık Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, konuşmasında, cezaevi binasının kötü şartlarının uzun yıllardır gündeme getirilmesine rağmen herhangi bir girişim yapılmadığına ve binanın şu anda amacına hizmet etmediğine değindi.

Yıllardır yeni cezaevi yapmak yerine şartlı tahliye ile mahkum azaltılmasına gidilmesinin palyatif çözüm olduğunu söyleyen Bengihan,  yeni binanın en kısa zamanda yapılması gerektiğini vurguladı.

Bengihan, gardiyanların mevcut yasadan dolayı terfi sıkıntısı yaşadığını ve cezaevi şartları göz önünde bulundurularak yasanın yeniden gözden geçirilmesi, akabinde ise cezaevi teşkilat yasasının da tadil edilerek  uygulamaya konulması gerektiğini belirtti.

İçişleri Bakanı  Kutlu Evren ise konuşmasında, cezaevi binası konusunda daha önce de belirttiği gibi temaslar ve çalışmalara başladıklarını söyledi.

Konunun ivediliğinin farkında olduklarını da belirten Bakan Evren bu konunun öncelikli konularından biri olduğunu dile getirdi.

Kutlu Evren, cezaevi personelinin özlük hakları ve terfileri ile ilgili ise çalışmalara başladıklarını ve gerek yasalardaki eksikliklerin gerekse kadroların düzenlemesi konularının çözülmesi için erken zamanda çalışmaya başlayacaklarını belirtti.