İçişleri Bakanı Kutlu Evren, hassas oldukları Merkezi Cezaevi’ndeki sorunlar konusunda göreve gelir gelmez gerekli girişimleri başlattıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren bugün, Mehmet Özkardaş başkanlığındaki Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) heyetini kabul etti.

İçişleri Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Özkardaş, ziyarette cezaevi sorunları, terfi ve tapu işlerindeki aksamalara değindi.

Yeni bir cezaevi binasının elzem olduğunu ifade eden Özkardaş, farklı farklı suçlardan hüküm giymiş insanların aynı koğuşlarda kalmasının ciddi sorun yarattığını söyledi.

Cezaevi çalışanlarının Kamu Görevlileri Yasası kapsamı dışında olması gerektiğini belirten Özkradaş, cezaevinde çalışmanın ayrıcalıklı bir görev olduğunu ifade etti.

Terfi konusunda cezaevi personelinin yasalardan kaynaklanan sebeplerle terfi alamadığı konusuna dikkat çeken Özkardaş, terfilerin erken zamanda açılmasını talep etti.

Tapu konusuna da değinenen Özkardaş, tapu işlerindeki aksamaların düzeltilmesi ve ivedi olarak tapu konularının hızlandırılması gerektiğini söyledi.

EVREN: “CEZAEVİ KONUSUNDA HASSASIZ”

İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise Merkezi Cezaevi konusunda girişimlerinin devam ettiğini belirterek, kendilerinin de hassas olduğu bu konuda göreve geldikleri ilk haftadan itibaren gerekli temas ve çalışmaları başlattıklarını kaydetti.

Tapu ve personel konularında ise girişim ve çalışmalar yapıldığını ifade eden Evren, kısa zamanda sorunların asgariye indirileceğini belirtti.

Görüşmede kırsal kesim arsaları konusuna da değinen Evren, önceliklerinin alt yapısı olmayan kırsal kesim arsalarının alt yapılarının tamamlanması ve ardından da arazilerin daha ekonomik şekilde kullanılabileceği bir sisteme geçme düşünceleri bulunduğunu söyledi.