Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Kıbrıs Türkünün geçirdiği süreçlerin ardından bugün, devlet çatısı altında geleceğe doğru emin adımlarla yürüdüğünü söyledi.

Bakan Evren, KKTC'nin kuruluşunun 32.yıldönümü nedeniyle ülkede bulunan Makedonya Dış Yatırımlar Bakanı Furkan Çako ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Evren kabulde yaptığı konuşmada Kıbrıs Türklerinin geçirdiği süreçlerin ardından devlet çatısı altında geleceğe doğru emin adımlarla yürüdüğünü belirterek bu adımların her birinde Anavatan Türkiye Cumhuriyetinin varlığının da kendilerine büyük bir güç verdiğini ifade etti.

Kıbrıs Türk halkının barışcıl bir halk olduğunu vurgulayan Evren, bir yandan devlet olmanın gereklerini yerine getirirken, diğer yandan da müzakere masasında onurlu bir çözüm için her zaman olduğu gibi, tüm iyi niyeti ortaya koyduklarını belirtti.

Evren şöyle devam etti:

"Siz ,dost ve kardeş ülkelerin bizlere yapmış olduğu bu ziyaretler, bizleri her zaman gurulandırdığı gibi, haklı sesimizi de sizlere duyurabilmek adına önemli bir fırsat teşkil ediyor.Ülkemiz yatırımlara her zaman açık bir konumdadır. Dünyaya entegre olma çabalarımız sürerken bu topraklarda yapılan yatırımlara da büyük önem veriyoruz.Eminim ki,sizlerle yapacağımız temaslar ve görüşmelerimiz neticesinde iş insanlarımız arasında diyaloglar gelişecek ve karşılıklı yatırımlar da ivme kazanacaktır."

Evren kabulde, "bu mutlu günümüzün arifesinde bizlerle birlikte olduğunuz için gururluyuz" diyerek Bakan Çako ve heyetine teşekkür etti.

img_6509.jpg

ÇAKO:"KIBRIS TÜRK HALKININ HAKLARINI SAVUNMAYI GÖREV OLARAK KABUL EDİYORUZ"

Makedonya Dış Yatırımlar Bakanı Furkan Çako da konuşmasında KKTC'nin Cumhuriyet bayramını kutlayarak, bu anlamlı günde ülkede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek KKTC'yi yakından takip ettiklerini belirtti.

Çako, Uluslararası alanda  ve üyesi bulundukları platformlarda Kıbrıs Türk halkının haklarını savunmayı bir görev olarak bildiklerini ifade ederek, bu konuyu kendilerinin bir davası gibi gördüklerini söyledi.

İki ülke arasında yapılacak işbirliklerine hazır olduklarını vurgulayan Çako, bu ilşkileri ilerleyen süreçte geliştirmeyi arzuladıklarını belirtti.

img_6495.jpg