Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Güzelyurt’a yapılacak hastanenin yaklaşık 14 bin metrekarelik alan kaplayacağını belirterek, burası için 13 farklı poliklinik düşünüldüğünü açıkladı.

Bakan Evren, ilk etapta 60 yatak kapasiteli düşünülen hastanenin, kapasitesinin ihtiyaç halinde yükseltilebileceğini de kaydederek, hastane altyapısının buna göre düzenleyeceğini ifade etti.

“PROJEYE BÜYÜK BİR TİTİZLİK GÖSTERİLİYOR”

Evren, “Planlama İnşaat Dairesi projeye büyük bir titizlik gösteriyor” dedi.

Bakanlıktan verilen bilgiye, Güzelyurt Sivil Toplum Platformu heyetini kabulünde konuşan Bakan, Güzelyurt Hastanesi'nin avan proje çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Evren,  projenin; bodrum kat, zemin kat, birinci ve ikinci katlardan oluştuğunu ifade ederek, hastanenin 14 bin metrekarelik alanda yer alacağını yineledi.

1453973726.jpg

“KOORDİNELİ ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

Kutlu Evren, proje ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve bölge milletvekilleriyle bir süre önce toplantı gerçekleştirdiklerini de anımsatarak, koordineli bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bakan Kutlu Evren, Güzelyurt halkının konuyla ilgili hassasiyeti bildiklerini de ifade ederek, projenin bölge halkına layık ve modern şekilde hazırlandığını dile getirdi.

ÖZDEŞ

Toplam 14 Dernekten oluşan Güzelyurt Sivil Toplum Platformu sözcüsü Şinasi Özdeş, hastanenin sağlık alanında büyük bir yatırım olacağı gibi, bölge insanının moral ve motivasyonuna da önemli katkı sağlayacağını belirtti.