İçişleri Bakanı Kutlu Evren ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, görevi Asım Akansoy’dan devraldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, bir önceki hükümet döneminde İçişleri ve Çalışma Bakanlığı görevini yürüten Asım Akansoy, bugün İçişleri Bakanlığı’nı Kutlu Evren’e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini de Hamza Ersan Saner’e devretti.

İçişleri Bakanlığı binasında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Asım Akansoy, yeni bir başlangıç yaşandığını ifade ederek, CTP-UBP Koalisyonu döneminde birlikte çalıştığı Evren ve Saner’e görevi devretmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nın büyük bir bakanlık olduğuna dikkat çeken Akansoy, kamunun büyük bir alanını bakanlığın yönettiğini ve bakanlığı döneminde çok önemli projelere imza attıklarını kaydetti. Akansoy, bu süreçte birlikte çalıştığı bürokratlarına da teşekkür etti.

İçişleri Bakanlığı’nı devralan Kutlu Evren de, önceki hükümet döneminde Akansoy ile dostluk içinde çalıştıklarını ve Akansoy’un çalışma temposundan keyif duyduğunu belirtti.

Evren, Akansoy’un deneyimlerinden faydalanarak onun bıraktığı yerden ülkenin fayda ve menfaatleri için göreve layıkıyla devam edeceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı devralan Hamza Ersan Saner de, görevde bulunduğu sürece ülkeye katkılarından dolayı Akansoy’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, KKTC’yi daha ileriye taşımak ve çalışma hayatını şekillendirmek için uğraş vereceklerini söyledi.

1460814256.jpg

1460814214.jpg

1460814228.jpg