Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, İskele İlçesine Çevre Koruma Dairesi’nin şubesini açacaklarını belirtti.

Bakan Kutlu Evren, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Evren’e İskele Belediyesi’ni ziyaretinde Bakanlık Müsteşarı Gürkan Kara ile Bakanlık Genel Koordinatörü Durali Güçlüsoy da eşlik etti.

Ziyaretinde konuşan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Başkan Hasan Sadıkoğlu’nu girişimlerinden ve İskele için yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ederek, Bakanlık olarak İskele Belediyesi ve halkı için her türlü desteği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bakan Kutlu Evren, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi tesislerinde yetiştirilen çeşitli türdeki fidanları, ihtiyaç duyulması durumunda İskele ‘ye göndermeye hazır olduklarını da belirtti.

İlçe olmasına rağmen, İskele’nin halen birçok eksiği bulunduğunu, bunları gidermeyi amaçladıklarını belirten Bakan  Evren, ilçede birçok faaliyet bulunduğunu ancak  Çevre Dairesi’nin birimi  olmadığını hatırlattı.

Evren, konuyla ilgili Bakanlık bürokratlarının  bölgede yapacağı  incelemeler sonucunda en yakın zamanda İskele ‘ye bir Çevre Koruma Dairesi Şubesini kazandıracaklarını söyledi.

1458982831.jpg

SADIKOĞLU: “İSKELE, TAM ANLAMIYLA İLÇE OLANA KADAR ÇALIŞACAĞIZ”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise konuşmasında, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren ile yetkilileri ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İskele’yi tam anlamıyla ilçe yapana kadar var gücüyle çalışacaklarını ifade eden Sadıkoğlu, bu süreçte kendilerine verilecek desteğin de önemine dikkat çekti.

Çevre Dairesi’nin olmayışının da en büyük eksikliklerinden biri olduğunu söyleyen Sadıkoğlu, bu eksiğin giderilmesi için çalışma başlatacak olan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na teşekkür etti.

1458982832.jpg