Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Evren, kabulde yaptığı konuşmada, Karadeniz kökenli vatandaşların ülkedeki kültür yelpazesi içerisinde çok önemli bir yere sahip olduklarını vurguladı. Evren, Karadeniz insanının her zaman yaşadığı topraklara sahip çıkan ve ülkesinin değerlerini koruyan insanlar olduğunu belirtti.

Ülkede bir çok kültürün aynı anda yaşamasını büyük bir zenginlik olarak gördüklerini ifade eden Evren, derneğin bugüne kadar yapmış olduğu sosyal sorumluluk projeleri ve kültürel çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Kültürel etkinlikler için her zaman işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirten Evren, derneğin yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diledi.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün de konuşmasında, bakanlara ziyaretler başlattıklarını kaydederek, bu vesileyle bakanlara çalışma alanlarıyla ilgili görüşlerini aktarma fırsatı bulduklarını söyledi.

Derneğin 1992'den beri ülkede çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirdiğini ifade eden Aygün, bu anlamda en çok faaliyette bulunan derneklerden biri olduklarını vurguladı.

img_3389-001.jpg