Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, KKTC’nin coğrafi konum itibarıyle deprem bölgesinde olduğunu belirterek, bu nedenle ülkede yapılacak binalarda deprem riskini azaltacak yapılaşmaların gerekli olduğunu vurguladı.

İnşaat Mühendisleri Odası’nın (İMO), Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Planlama İnşaat Dairesi ile işbirliği içerisinde hazırladığı ve 18 Haziran 2015’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “KKTC Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik 2015"in genel tanıtımı yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Mimar Mühendisler Odaları Birliği Konferans Salonu’nda yer alan etkinliğe; Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Salih Tacan Ersümer, Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara KTMMOB Genel Başkanı Ahmet Hüdaoğlu ve birliğe bağlı üyeler katıldı.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, KKTC’nin  coğrafi konum itibarıyle deprem bölgesinde olduğunu belirterek, bu nedenle ülkede yapılacak binalarda deprem riskini azaltacak yapılaşmaların gerekli olduğunu vurguladı.

Bu bağlamda bir diğer ihtiyacın da yapılaşma koşullarını oluşturacak yasal düzenlemeler olduğunu söyleyen Evren, KKTC’de deprem bölgelerinde yapılacak binalar ile ilgili çalışmanın tamamlandığını belirtti.

Bakanlığına bağlı Planlama İnşaat Dairesi’nin  başka konularda da yine Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları ile çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Evren, “Bakanlık olarak meslekteki kuruluşlarla birlikte çalışmak, katılımcı anlayışı ortaya koymak hedefimizdir” dedi.

Evren, çalışmanın şekillenmesinde bir önceki bakanlığı döneminde katkıları bulunan DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy’a, oda üyelerine ve daire çalışanlarına teşekkür ederek, işbirliği çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

1450173297.jpg

1450173299.jpg