İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Lefke’nin sorunlarına en kısa zamanda çözümler üreteceklerini söyledi.

Evren, Vehit Nekipzade önderliğindeki Lefke sivil toplum örgütleri heyetini kabul etti, sorunlarını dinledi.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Lefke’nin sorunları ile ilgili taleplerin kısa zaman içerisinde incelenip çalışmalara başlayacaklarını ve önümüzdeki haftalarda Lefke’yi ziyaret edip sorunları yerinde inceleyeceklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, bölgenin ilgisiz kaldığının farkında olduklarını belirten Bakan Evren,  sorunlara en kısa zamanda çözümler üreteceklerini söyledi.

NEKİPZADE

Heyet adına konuşan Vehit Nekipzade, Lefke’de bir kent planı çerçevesinde yapısal düzenlemelere gidilmesi, fakat bunu yaparken mevcut turistik yapının bozulmaması gerektiğini söyledi.

Lefke’nin mülki idare altında bulunmasından dolayı yaşanan sorunlara da değinen Nekipzade, burada bulunan dairelerdeki tüm yetkilerin merkez Güzelyurt’ta toplanmasından dolayı işlevlerini yitirdiğini ve iş yapamaz hale geldiklerini söyledi. Kaymakamlığın da sorunlara çare üretmediğini savunan Vehit  Nekipzade  halka hizmetin ciddi şekilde aksadığını ifade etti.

Nekipzade, Lefke’de yaşayan 11 bin nüfusun yanında 7 bin de öğrenci bulunduğunu ve devlet dairelerinin artık tam yetkili olarak bölgede görev yapması gerektiğini söyledi. Nekipzade, gerekirse Lefke’nin altıncı ilçe olması gerektiğini belirterek, Lefke sivil toplum örgütlerinin bunu ciddi anlamda talep ettiği dile getirdi.

Lefke  göletindeki  suyun kontrolsüz kullanımdan dolayı israf olduğunu ve bu suyun idaresinin de yerel üreticilerin elinde olması gerektiğini sözlerine ekleyen Nekipzade, Lefke Üniversitesinin artık yayılacak alanının kalmadığını belirtti ve devletin üniversite çevresinde bulunan hali arazileri araştırıp üniversitenin kullanımına vermesini istedi.