Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı, 52. Kütüphane Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Kütüphane Haftası’nın açılışı, yarın saat 10.00’da, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi Milli Kütüphane’de düzenlenecek etkinlikle yapılacak.

Kütüphane Haftası dolayısıyla mesaj yayımlayan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, tüm ailelere; çocuklarıyla birlikte kütüphaneleri daha sık kullanmaya ve “kitapsız bir hayat renksizdir, hayatınızı renklendirin” çağrısında bulundu.

Evren, bakanlığına bağlı Kültür Dairesi’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da 28 Mart- 3 Nisan tarihleri arasına rastlayan “52. Kütüphane Haftası”nı Türkiye Cumhuriyeti ile eş zamanlı olarak çeşitli etkinliklerle kutlayacağını kaydetti.

Bireylerin okuma ve kütüphane kullanma alışkanlığı ile toplumun bu konudaki farkındalığının artırılmasını amacıyla kutlanan Kütüphane Haftası boyunca Kültür Dairesi’ne bağlı faaliyet gösteren Milli Kütüphane ve tüm halk kütüphanelerinde çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirten Evren, şöyle devam etti:
 
“OKUMA ETKİNLİKLERİNE KİTAP KATKISI YAPILACAK”

“Günümüzde hızla ilerleyen teknolojik gelişmelere paralel olarak bilgiye ulaşmak çok kolay olsa da, bir gerçek varsa internette sağlıklı bilgiye ulaşmak pek de mümkün olmamaktadır.

Bu bağlamda Kültür Dairemiz misyonu gereği kitap okuma ve kütüphane kullanma alışkanlığının küçük yaşlarda edinildiğinden yola çıkarak bunu yaygınlaştırmak amacıyla bu yıl ilk kez bir proje başlatıyor.

Proje kapsamında kitapevleri ile birlikte ilkokulların okuma etkinliklerine kitap katkısı yaparak destek yapacak.”

Bakan Evren, bakanlık olarak çocukların ve yetişkinlerin kütüphanelerden daha fazla yararlanmasını sağlamak amacıyla Kültür Dairesi çalışmalarına tüm güçleriyle destek vererek, ilgili kurumlarla işbirliği başlatmayı hedeflediklerini kaydetti.

“MİLLİ KÜTÜPHANE TADİLAT EDİLECEK”

Mevcut kütüphanelerin fiziki ve iç donanımlarını iyileştirmek ve geliştirmek için de çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Evren, bu amaçla ileriki günlerde Atatürk Kültür Merkezi Milli Kütüphane’nin tadilatına başlayacaklarını kaydetti.

Evren, Değirmenlik Halk Kütüphanesi’nin de daha iyi koşullarda hizmet verebileceği bir binaya taşınması için çalışmaların sürdüğünü, İskele ve Mehmetçik Halk Kütüphanelerinde ise çocuk bölümlerini oluşturarak tüm mefruşatını tamamladıklarını anlattı.

Hafta içinde İskele Halk Kütüphanesi’nin çocuk bölümünün açılışının yapılacağını da belirten Evren, “Hedefimiz en kısa sürede hizmet vermekte olan tüm kütüphanelerimizi elden geçirerek halkımıza daha kaliteli hizmet vermektir” dedi.

Evren, kütüphanelerin kaynak yönünden zengin olmasına rağmen kaynak zenginliğinin artırılması için de çalışmaların devam ettiğini belirterek, Kütüphane Haftası boyunca düzenlenecek etkinliklerde emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti.