Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge ve Yönetim Kurulu üyesi Türker Aktaç'ı kabul etti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre Bakan Kutlu  Evren kabulde yaptığı konuşmada, görev süresi boyunca Mimarlar Odası ile iç içe çalışmalar gerçekleştireceklerini söyleyerek, daha açılımcı ve yeni fikirlerle ülkenin hem ekonomisi hem de imarına güzel katkılar yapacaklarına inandığını belirtti.

Ülkedeki sivil toplumun, devlet kurumlarının çalışmasına yön veren en büyük tetikleyici güçlerden biri olduğunu ifade eden Evren, bu çerçevede her zaman Mimarlar Odasının görüş ve düşüncelerine önem vereceklerini kaydetti.

ÖGE

Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge de konuşmasında, ciddi sıkıntılar ve problemlerin olduğunu ancak elbirliği ile aşılamayacak sorun bulunmadığını söyledi.

KTMMOB ve Mimarlar Odasının Bakanlık ile iç içe çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu anımsatan Öge, doğal bir birlikteliğin söz konusu olduğunu vurguladı.

Bakanlık ile yapılacak ortak çalışmalarda elbirliği ile görev yapmaya hazır olduklarını ifade eden Öge, yeni görevinde Bakan Evren'e başarılar diledi ve ziyaret vesilesiyle, oluşan sorunları da aktarma fırsatı bulacaklarını belirtti.