Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, KKTC’de temaslarda bulunan Türkiye Orman Mühendisleri Odası ile Türkiye Ormancılar Derneği yetkilerini kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Evren kabulde yaptığı konuşmada, heyeti KKTC’de görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bu vesileyle iki ülke odaları arasında var olan işbirliğinin daha ileriye taşınacağına inandığını ifade etti.

Ülke ormanlarının gelişimi için atılan her adımda Türkiye Orman Genel Müdürlüğü’nün desteğinin her zaman yanlarında olduğuna vurgu yapan Evren, Geçitköy Barajı etrafında yapılacak Mesire Alanı içinde tam bir uyum içerisinde çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Evren, Türkiye’den gelen oda ve derneğin bilgi ve deneyimlerinden ülkedeki oda üyelerinin faydalanacağına inanç belirterek, bu tür ziyaretlerin karşılıklı olarak yapılmasını temenni etti.

1458806820.jpg

Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı Fevzi Kaleli de konuşmasında, Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında KKTC’deki meslektaşları ile bir araya geldiklerini söyleyerek, bu vesileyle KKTC’deki ormancılık faaliyetlerini de inceleme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Türkiye Orman Mühendisleri Odası Başkanı Ali Küçükaydın da konuşmasında, KKTC’nin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek; her türlü bilgi, birikim ve desteği vermekten her zaman gurur duyacaklarını söyledi.