Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği ve Kıbrıs Türk Makine Mühendisleri Odası yetkililerini kabul etti.

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Evren Taşeronlar Birliği heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, taşeronların ülkenin kalkınmasındaki temelleri oluşturduklarını belirterek, özel sektörden gelen bir siyasi olarak sorunları çok iyi bildiğini söyledi.

Birliğin, yasal düzenlemeler ile ilgili taleplerinin bulunduğunu bildiklerini ifade eden Evren, bu konuda ortaya konacak kalıcı çalışmaların sektörün geleceğinin  sağlıklı bir sistem dahilinde çalışması açısından önem teşkil ettiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca da konuşmasında, birlik üyelerinin yasal statü kazanıp, inşaat encümeni tarafından kayıt ve denetim altına alınmasını sağlayacak yasanın ivedilikle tamamlanması gerektiğini düşündüklerini belirtti.

Amca, bu konuda Bakan Evren'den destek isterken, tüzel kişilik kazanmaları halinde sektördeki kayıt dışılığın da önüne geçmek adına mesafe kat edilebileceğini söyledi.

Evren daha sonra Emir Taşcıoğlu başkanlığındaki  Kıbrıs Türk Makine Mühendisleri Odası yetkililerini kabul etti.

Kabulde, Oda Başkanı Taçcıoğlu, egzoz emisyon denetimlerinin eksikliğinden yaşanan sıkıntıları anlatarak, emisyon ölçümü yapan işletmelerin kalibrasyonu ve kontrollerinin yapılması için işbirliği çağrısı yaptı.

Başkan Taşçıoğlu ayrıca bu konuda düzenlenecek eğitim çalışmalarının da gerekliliğine vurgu yaptı.

Bakan Evren de, odanın talep ve saptamalarının doğru olduğunu vurgulayarak, bir plan ve program doğrultusunda önümüzdeki günlerde oda ile işbirliği içerisinde adımlar atacaklarını söyledi.

1440503696.jpg

1440503694.jpg