Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, yeni tiyatro binası için yer bulunduğunu; bina yapımı ihalesine, arazinin Bakanlığa tahsis edilmesininardından çıkılacağını açıkladı.

27 Mart Dünya Tiyatro günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Kutlu Evren, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın tiyatro çalışmalarının, salon bulunmaması ve maddi kaynak yetersizliğinden etkilendiğini belirti ve “Bakanlığımız; maddi olarak her türlü olumsuz koşullara rağmen, göreve geldiğimiz günden itibaren Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın sorunlarına çözüm bulabilmek için her türlü çabayı göstermektedir” dedi.

KÜÇÜK SAHNE

2015-2016 tiyatro sezonunda Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın dördüncü oyun çalışmalarını tamamlandığını ifade eden Evren, Sarı Köpek adlı yeni oyunun ilk kez, yangından zarar gören tiyatro binasının, Küçük Sahne ismi altında 42 kişilik salona dönüştürülen fuaye bölümünde sahneleneceğini kaydetti.

İnsan karakterini geliştirmede, ruhsal yapısını sağlıklı bir duruma getirmede tiyatronun  katkısının büyük olduğunu dile getiren Evren, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarının her yıl en az iki oyun hazırlayarak pek çok yerde sahnelediğini belirtti.

YENİ TİYATRO BİNASI…

Bakan Evren, yeni bir tiyatro binası için yeni bir yer bulunduğunu, söz konusu arazinin Bakanlığa tahsisi yapılmasının ardından tiyatro binasının yapımı için ihaleye çıkılacağını söyledi.

Evren, “Yapımı öngörülen yerin, bakanlığımıza tahsisi sağlanmasının ardından ihalesinin yapılıp inşaatının başlanacağının sözünü vermek isterim” dedi.

Yeni tiyatro binası için kaynak araştırması yaptıklarını kaydeden Evren, var olan salonun iyileştirme çalışmasının da Bakanlık tarafından tamamlandığını söyledi.

Evren, 27 Mart Dünya Tiyatro Gününde, hayatlarını kaybeden tüm tiyatro sanatçılarına rahmet diledi, tiyatroya katkıda bulunan tüm sanatçıların ve emekçilerin Dünya Tiyatro Günü’nü kutladı.

Sarı Köpek isimli oyun 27 Mart Dünya  Tiyatro Günüolan Pazar günü saat 20:00’de, daha sonra her Cuma Küçük Sahne’de sahnelenecek