Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Evren, Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliğini (Kar-İş) kabul etti.

Hükümetin geniş tabanlı yapısıyla reformları gerçekleştirmek için kurulduğunu belirten Evren, bu anlamda kendi bakanlığı bünyesinde faaliyet göstereceği konularda da aynı kararlılıkta hareket edeceğini vurguladı.

Bakanlığına bağlı dairelerin mevcut çalışmaları olduğunu ama genel olarak Bakanlığın yeni oluştuğunu anımsatan Evren, göreve geldiği ilk günden itibaren kurumsal yapının oluşabilmesi adına yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.
 
Evren, bakanlığının ağırlığını oluşturan çevre konularında büyük bir hassasiyet göstereceklerini, amaçlarının ülke insanının hak ettiği yaşanacak sağlıklı bir çevre yaratmak ve gelecek nesiller için bu bilinci oluşturmak olduğunu belirtti.
 
İlerleyen süreçte özellikle ülkenin yaşadığı çevresel sorunların çözümü için çalışmalar ortaya koyacaklarını ifade eden Evren, bu konuda toplumun da desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.
 
KAR-İŞ’in yaşadığı sorunları bildiklerini vurgulayan Evren, bu sorunları çözme adına hükümet nezdinde yapılacak çalışmalara her zaman katkı koymaya hazır olduklarını belirtti.
 
“EGZOZ KONUSUNDA HASSASİYET GÖSTERİN”

Evren kabulde, KAR-İŞ üyelerine egzoz emisyonu konusunda hassasiyet gösterilmesi çağrısı da yaptı.
 
KAR-İŞ Başkanı Menteş Aytaç da konuşmasında, Bakan Evren'e yeni görevinde başarı dileyerek, sorunlarını ve taleplerini anlattı.