İçişleri Bakanı Kutlu Evren, KTAMS ve Kamu-Sen yetkilileri ile Merkezi Cezaevi’nde yaşanan sorunları görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı Genel Koordinatörü Durali Güçlüsoy, Bakanlık Müdürü Hüseyin Amcaoğlu ve Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem’in de yer aldığı görüşmede KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ile KAMU-SEN Başkanı Metin Atan söz aldı.

EVREN: “YENİ CEZAEVİ YAPIMI KONUSUNDA BAYRAMDAN SONRA AÇIKLAMA YAPACAĞIZ”

İçişleri Bakanı Kutlu Evren kabulde yaptığı konuşmada Merkezi Cezaevi konusunun sürekli gündeme geldiğini ve bu konuda göreve geldiği günden itibaren gerekli hassasiyeti gösterdiklerini belirtti.

Evren,  yeni cezaevi yapılması konusunda geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti’nden bir heyet geldiğini belirterek, gerekli görüşmelerin yapıldığını bayram sonrasında bu konuda detaylı açıklamalarda bulunacağını söyledi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN TALİMAT VERDİ

Evren, yeni cezaevinin hayat bulması ile birçok sorunun çözümleneceğini belirterek, sendikalara bu hassasiyetlerinden ötürü teşekkür etti. İçişleri Bakanı Kutlu Evren, KAMU-SEN ve KTAMS ile yaptığı görüşme neticesinde cezaevindeki sorunların bayram sonrası ivedi bir şekilde çözümlenmesi yönünde bürokratlarına gerekli talimatı verdi.

Bakan Evren, mevcut cezaevi binasının en acil sorunu olan su ve ısıtma sistemindeki sorunların giderilmesi için ihaleye çıkıldığını da belirtti.

KAPTAN

KTAMS adına başkan Ahmet Kaptan yaptığı konuşmada Merkezi Cezaevi’nde kangren haline gelmiş sorunların olduğuna dikkati çekerek, şu anki yapının sürdürülebilir olmadığını kaydetti.

Kaptan, Merkezi Cezaevi’ndeki görevlilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda görev yapmalarının mümkün olmadığına işaret ederek, Cezaevi’nde yatan mahkûmların da topluma kazandırılma noktasında Cezaevi’nin yeterli cevabı vermediğini belirtti.

Yıllardan beridir kanayan bu yaranın bir an önce iyileştirilmesi gerektiğini dile getiren Kaptan, Bakan Evren’in bu konuda duyarlı davranışından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaptan, İçişleri Bakanı Kutlu Evren’in kendileriyle yaptığı istişareden memnun kaldıklarını belirterek, İçişleri Bakanlığı’nın yeni cezaevi yapımı konusunda gerekli girişimleri başlattığını ve aralık ayının sonuna kadar ihalenin sonuçlanacağını söyledi.

Kaptan, Bakandan alınan bilgiler doğrultusunda yeni cezaevi binasının yapılacağı arsanın yerinin belirlendiği ve hazırlanan projenin detaylarını da bayramdan sonraki günlerde netleşip, kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

Kaptan, cezaevi personelinin yaşadığı sıkıntıların çözüm noktasında da teknik kurulun oluşacağı bilgisi aldıklarını belirtti.

ATAN: “YENİDEN ÜMİTLENDİK”

KAMU-SEN Başkanı Metin Atan ise yaptığı konuşmada bina projesinin her dönem gündeme geldiğini dile getirerek, hükümetlerin sürekli değişime uğramasından dolayı inançlarını yitirdiğine dikkat çekti.

Atan, aralık ayı sonuna kadar yeni cezaevi projesinin ihaleye çıkacağı bilgisini almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, cezaevi konusunda Bakan Evren’in kendilerini memnun eden yaklaşımı ve sonuç odaklı çalışmasından dolayı yeniden ümitlendiklerini söyledi.

Metin Atan, bina sorununun çözümlenmesi halinde tüm sorunların da çözümleneceğini dile getirdi. Kısa ve orta vadeli projelerle yeni bina yapılana dek bir takım sorunların da çözümlenmesi gerektiğini dile getiren Atan, esas sıkıntının terfilerde yaşandığını ve cezaevinde idari kadro boşluğu olduğunu savundu.

Terfilerle ilgili sorunların bayram sonrasında ivedilikle görüşülmesi yönünde İçişleri Bakanı’nın gerekli talimatı vermesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Bakan Evren’e ilgisinden ve çabalarından dolayı teşekkür etti.