Evrensel Hasta Haklar Derneği'nden yapılan açıklama şöyle:

Evrensel Hasta Haklar Derneği, 7 Ekim 2015 tarihinde Thalassaemia Merkezi’nde gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurulu’nda Ekim 2013 – Ekim 2015 dönemini kapsayan 2 yıllık Faaliyet Raporu ve Mali Raporu’nu üyelerin onayına sunarak yeni dönemde görev alacak organlarını da belirlemiştir. 

Kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Dr.Zerrin Akalın anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan genel kurulda divan Başkanlığını Yusuf Gülçür, divan sekreterliklerini ise İzlem Sönmez ve Erhun Şahali yapmıştır. Dernek başkanı Emete İmge’nin açılış konuşması ile devam edilen genel kurulda yapılan seçimlerde Emete İmge dernek başkanlığına oybirliğiyle yeniden seçilirken Yönetim Kurulu üyeliklerine de Ahmet Varoğlu, Erhun Şahali, Raziye Kocaismail, Günay Kibrit, Dr. Remzi Tınazlı ve Şölen Külahçı seçilmiştir. Yönetim Kurulu’nun yedek üyeleri ise Yusuf Gülçür ve Hasibe Şahoğlu olmuştur. 

Denetleme Kurulu Laden Asilzade, Belgin Demirel, Dr. İlker İpekdal’dan oluşurken  Disiplin Kurulu üyeleri ise Dr Cemal Mert, Özgül Gürkut Mutluyakalı, Dr. Remzi Gardiyanoğlu ve Dt. Öner Özerdem  olarak belirlenmiştir.

Yeni seçilen yönetim kurulu Emete İmge’nin başkanlığında yaptığı ilk toplantısında kendi arasında görev bölümüne gitmiş ve buna göre Ahmet Varoğlu dernek asbaşkanı, Günay Kibrit dernek sekreteri, Erhun Şahali basın-yayın ve halkla ilişkiler sorumlusu, Dr.Remzi Tınazlı mali işler sorumlusu, Raziye Kocaismail sosyal faaliyetler sorumlusu ve Şölen Külahçı da eğitim sorumlusu olarak görev üstlenmiştir. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.