Çalışma Bakanı Faruk Çelik, her gün farklı şeyler söyleyen, daldan dala konan bir muhalefet anlayışı olduğunu söyleyerek, "İktidar ol, olamıyor. Kurun, kuramıyor. Gelin, gelmiyorum. Ey muhalefet o zaman bekleyin, milletin tokadı geliyor" dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın bayramlaşma töreni Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bayramlaşma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, ilçe belediye başkanları ve parti yöneticileri katıldı.

Dünyanın her tarafında mazlumların ahlarının olduğunu ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Güç bende diyenlere, oyun içerisinde oyun kuranlara mazlumları ezmekten zevk alanlara, kendi canlarını yüz binlerce Müslümanlardan kıymetli görenlere, kendilerini aslan gibi görüp mazlumları karınca gibi ezenlere bayram dolayısıyla bir şeyler söylemek gerekiyor. Dünyanın her tarafından özellikle İslam coğrafyasında bu mazlumların ahları yeryüzün kaplamakla kalmadı bütün kehaneti kapladı. Bu kadar mazlumların sefalet ve perişan durumu bunu oluşturanlar unutmayın taşların arkasında zalimler var, ağaçların arkasında zalimler var diyeceği gün uzak değildir, çok yakındır. Kendinizi aslan postuna bürünmüş bir dev gibi görmeye çalışmayın. Dünyanın her tarafında karıncalar birleşiyor, bu karıncaların birlikteliği yenilmez denilen aslanın postunu delecektir. Bu çerçevede uzun yıllar Türkiye'de yaşanan zulümlere karşı bir yiğit sesin yükselmesini bekledik. Bu ses son 20 yılda gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu ses Türkiye'den yükselmeye başlayınca, bu sesi kesmek için akla gelmedik taktikler denendi. Ama ne yaparsa yapsınlar, bireysel ve lokal anlamada söylemler devam ederken son 20 yıl içerisinde bir yiğit ses çıktı milletine tercüman oldu. Yüzde 20 ile başladı. Bütün bu uğraşlar ve engellemelere rağmen Allah'a şükür, milletimizin feraseti neticesinde yüzde 52 ile cumhurbaşkanlığı köşküne sizler tarafından oturtuldu" açıklamasını yaptı.

"DİLLERİNE DOLANDIRMIŞLAR SARAYI"

AK Parti ile uğraşanların olduğunu ifade eden Çelik, "Dün bunlarla çeşitli metotlarla uğraştılar. Bu güçlü sesi, milletimizi saf dışı bırakmaya çalışanlar bugün vazgeçtiler mi? Bugün yaşanan tablo çok farklı. Bugün yaşanan tablo itibarsızlaştırmak, karizmaya çizgi çekmek, iftiralarla imaj bozma dönemidir. Şuanda imaj bozma ve karizma çizme, itibarsızlaştırma konusunda olmadık yollar deniyor. Bunlarda bir tanesi saray. Dillerine dolandırmışlar saray sarayı. Devletin yetkilileri Türkiye'ye geldikleri zaman karşıladığımız yer neresiydi biliyor musunuz, dubalar kalkıyor, trafik kapatılıyor, halılar seriyor ve devlet adamları orada karşılanıyor. Trafiğin aktığı yol kapatılıyor orada resmi tören yapılıyor. 2015 Türkiye'sinde olacak şey midir. Neyi konuşuyorsunuz siz. Baktılar ki bu ihtiyaç ve bu ihtiyacı AK parti gerçekleştiriyor şimdi de sarayda utanmadan sıkılmadan bardak, tabak, çatal, kaşık, klozete varıncaya kadar işi adileştirdiler. Amaç itibarsızlaştırmak. Amaç karizmayı çizdirmek" diye konuştu.

"AK PARTİ'YE ÇELME TAKMAK İÇİN HER YOLU DENEDİLER"

Seçimlerde kullanılmayan argümanlarının kalmadığını açıklayan Çelik, şöyle devam etti:

"Nereden 1 oy alabiliriz. AK Parti'ye çelme atmak için her yolu denediler. Onlar şimdi de devam edecekler. Bu dönemden sonra başka bir formül başvuracaklar. Çünkü onlar milletten rahatsız. AK Parti demokrasi insan hakları ve özellikle milli irade milletin manevi değerli çerçevesinde kurulan bir parti. Biz milletle yürüdük. Kimsesizleri kimi olduk. Şimdi tevazu bizim işimiz, millete tepeden bakmıyoruz. Milletin derdi ile dertlenmek bizim işimiz. Nerede mazlum varsa onun koluna girip, onunla yürümek bizim işimiz. Topyekun milleti ayağı kaldırmak bizim işimiz. Bu konularda ayarın bozulmaması gerekiyor. Fabrika ayarları denilen partisiyiz biz. Bu ayarlara uymayan varsa onun AK Parti ile bir bağı olamaz. Biz ayarlarımıza ve çıkış noktamıza bağlı şekilde bu günlere geldik. Her şeye rağmen bütün insanlara rağmen, bütün itibarsızlaştırma politikalarına rağmen AK Parti yüzde 41 oy aldı. Önemli bir oydur. Arkamızdaki 2 parti toplarsanız anca yüzde 41 yapıyor."

"EY MUHALEFET BEKLEYİN, MİLLETİN TOKADI GELİYOR"

Muhalefetin iktidara alternatif demek olduğunu açıklayan Çelik, şunları söyledi:

"Sorunun muhalefet olduğu çok açık. Çünkü muhalefet iktidara alternatif demektir. İkisini topluyorsunuz, ancak AK Parti yapıyorsa ciddi bir sorunla Türk demokrasisi karşı karşıyadır. Onun için muhalefet liderleri seçimden sonra sevinç içindeler. Bunlar iktidar mı oldu diye anlamakta zorluk çektik. Meğerse Türkiye'de siyasi istikrar biraz bozulmaya doğru gitmiş, AK Parti tek başına iktidar olamamış diye seviniyorlar. Bu muhalefetten ülke yönetimi çıkar mı? Çıkmayacağını herkes görüyor. Şimdi 7 Haziran'dan sonra sayın başbakanımızın başkanlığında her türlü görevlendirmeler yapıldı. Bu çalışmaların içerisinde AK Parti'nin çizgisi belli. Millet bir hükümet kurun diyor. İlk günden itibaren sizlerin vermiş olduğun talimatı okuyan bir partiyiz. Ama öyle bir muhalefet yok. Her gün farklı şeyler söyleyen, daldan dala konan bir muhalefet anlayışı var. 1.5 aylık süre içerisinde bütün partililer ile diyaloğumuzu aynı şekilde sürdüreceğiz. Milletin ortaya koyduğu tablo içerisinde bir koalisyonun oluşması gayreti içerisinde olacağız. Ama gittiğimizde, gördüğümüzde, konuştuğumuzda söylenen sözleri siz de takip ediyorsunuz. İktidar ol, olamıyor. Kurun, kuramıyor. Gelin, gelmiyorum. Ey muhalefet o zaman bekleyin milletin tokadı geliyor."

MÜEZZİNOĞLU: "MİLLET AK PARTİ'Yİ HEP BAŞ TACI YAPTI"

Programa katılanların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şu açıklamayı yaptı:

"Millet, AK Parti kadrolarını hep baş tacı yaptı. Bu ülke insanına borcumuz var. Rabbim bu millete borcumuzu ödemeyi bizlere nasip etsin. 10. seçimden de 10-0 galip çıktıysak bu kadroların samimiyetidir. İlk defa tek başına iktidar olamama gibi bu durumla karşılaştık. O zaman 9 defada millet bize yanlış yapmadıysa 10. defada bize verilen bir uyarı var demektir. Bu uyarıyı AK Parti kadroları başta sayın başbakanımız net şekilde 8 Haziran günü "Benim bir hatam varsa, şayet yüzüme mertçe söylemezsiniz size hakkımı helal etmem" dedi. AK Parti kadroları mütevazı kadrolardır. Merhametli, milletin hak ve hukuku adına mert kadrolardır. Milletimiz her ferdine karşı merhametimizde zafiyet varsa onu gözden geçirmemiz lazım. Bu uyarıyı ilk günden itibaren sağlıklı ve samimi değerlendiren AK Parti kadroları olarak yarın koalisyon olur veya olmaz, milletle olan yolculuğumuz bugünden güçlü olarak devam edecektir. Çünkü biz millete karşı sorumlu ve samimiyiz. Biz ay yıldızlı bayrağın daha güçlü dalgalanmasını isteyen kadroyuz. Milletin hak ve hukukunu belirli çıkar odaklara kanalize eden bir anlayışın mensup odakları olmayacağız."

"SANKİ ÇİFT KALE MAÇ YAPILACAK"

AK Parti'yi tek başına iktidar yapmama üzerine hemfikir olan iç ve dış mihrakların seçim akşamı bir balonu şişirmeye kalktığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Yüzde 60'lık blok aynı akşam meclis başkanını seçti. Bu süre zarfından başbakanlığı birbirlerine hediye ediyorlar. Sanki başbakanlık kendi ellerinde. Bir bakıyorsunuz dönüşümlü başbakanlık diyorlar. Sanki çift kale maç yapılacak. Bu millete hizmet edecek kadrolar çift kale maç yapacaksa hizmet edebilir mi? Yüzde 60'lık o balon kendileri balona iğne ile dokunup pattılar. Millette bu zarfta bunların 3'a bir araya gelerek bir cacık yapamayacaklarını gördü. Yine dönüp AK Parti diyorlar. AK Parti ile derken önceleri büyük büyük şartlar koşuyorlardı. Şimdi şartlar azalmaya başladı. Millete şart koşamazsınız. Siz geçtiğiniz yıl bu günlerde çatı aday dediniz çatılarını açtınız. Sonra 14 partiyle cumhurun karışınıza gittiğiniz ilk turda şamarı yediniz. Cumhurun evladı Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı oldu" şeklinde konuştu.

’’Ey muhalefet bekleyin, milletin tokadı geliyor’’