Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) bugün Meclis önünde “Öğretmenler Meclis'i ve Hükümeti Yeniden İzliyor” eylemi yaptı. Eylemde, eğitimdeki sorunlar çözümlenene ve göç yasası olarak nitelenen yasa kaldırılana kadar mücadelenin süreceği belirtildi.

Eyleme, sendika yönetim ve temsilciler kurulu üyesi 20 öğretmen katıldı.

Geçen hafta gerçekleştirdikleri eylemde Meclis’e alınmayan eylemciler bu kez TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler’in davetlisi olarak Meclis’e girerek Çeler ile bir süre görüştü; ardından ise basına açıklama yaptı.

Basın açıklamasını KTOEÖS Mali Sekreteri Selma Eylem okudu.

EYLEM: “MECLİS’E OTURUMU İZLEMEK İÇİN GELDİK”

KTOEÖS Mali Sekreteri Selma Eylem, sendikanın seçilmiş kurulları ve ‘Göç Yasası’na Dur De Komitesi’nin temsilcileriyle birlikte gerçekleştirdikleri eylemde, Meclis oturumunu izlemek üzere geldiklerini kaydetti.

Meclis’e, Meclis’in gündeminde; “eğitimde yaşanan kaos, öğretmen, müdür, müdür muavini, hademe, sekreter eksikliği, altyapı sorunu, Sınıf Geçme Sınav Tüzüğü, Atama Yükselme Tüzüğü, öğretmenlerin çalışma koşulları ve gasp edilen yasal haklarının bulunup bulunmadığını görmek için geldiklerini ifade eden Selma Eylem, sendikanın mücadelesine ‘göç yasası’nın ortadan kaldırılıp öğretmenlerin tek çatı altında toplanıncaya kadar devam edeceklerini söyledi.

“MEMLEKET YANGIN YERİNE DÖNMÜŞ HÜKÜMET GÖRMÜYOR MU?”

Okuduğu basın açıklamasında hükümeti eleştiren Eylem, konuyla ilgili şunları ifade etti:

“Hükümet yükselen döviz ve hayat pahalılığı karşısında eriyen maaşlarımız ve gün geçtikçe gerileyen satın alma gücümüzün farkında mı? Sağlık sisteminde çözülmeyen sorunlar nedeniyle doktorlarımız istifa ediyor. Acil kalıcı çözümler üretilmesi gerekiyor. Çiftçi, hayvancı, üretici zor durumda kan ağlıyor; kısaca memleket yangın yerine dönmüş hükümet görmüyor, bilmiyor mu? Görmeye geldik.”

Geçen hafta içeri alınmadıkları bu hafta ise oturumun çok erken sona erdiğini ifade eden Eylem; “Öğretmenlerden mi korkuluyor?” diye sordu.

Eylemlerine eğitimde sorunların çözülünceye, ‘göç yasası’  kaldırılıp öğretmenler tek yasa altında toplanıncaya, yasal hakları geri alıncaya, kaosa sürdürülebilir çözümler üretilinceye kadar devam edeceklerini ifade eden KTOEÖS Mali Sekreteri Selma Eylem, geçen hafta Meclis oturumu devam ederken gerçekleştirdikleri eylemde içeri alınmamaları nedeniyle Meclis Genel Sekreteri’ne protesto mektubu sunduklarını aktardı.

Meclis Genel Sekreteri Emine Sarı’ya sunulan mektupta geçen haftaki eylemde Meclis’te karşılaştıkları muamele anti demokratik olduğu iddiasıyla eleştirildi. Mektupta, içeriye alınmayıp bekletilmeleri yüzünden görüşmek istedikleri Başbakan’ın makam aracıyla Meclis’ten ayrıldığı; kendilerinin de kimlik göstermeden Meclis’e girmekle suçlandığı belirtildi.