Hüseyin Çiçek

Gazimağusa-Lefkoşa anayolu üzerinde, 22 Eylül günü gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonu sonucunda tasarrufunda yaklaşık 300 gram uyuşturucu madde bulunan Eylem Yılkan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Yılkan dün  teminat maksatlı  Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı aleyhine 22 Eylül 2015 tarihinde başlatmış olduklar soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Zanlının davasının Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda görüşülecek ciddi bir mesele olduğunu ve zanlının yine Ağır Ceza Mahkemesinin gündeminde görüşülen benzer bir davasının daha bulunduğunu belirten Özdesoy, yargılanmaktan kaçması kuvvetle ihtimal olan zanlının davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının yargı huzuruna çıkarılmasını temin etmek amacı ile davalarından kaçmasının kuvvetle ihtimal olan zanlının 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.