Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’ ya bağlı Çınarlı köyü yakınlarında uyuşturucu alış verişi olacağı ihbarını alan polis önceki gün bölgeye giderek pusuda beklemeye başladı.  Saat 19.30 sıralarında bir araç  ile uyuşturucu maddeyi saklı olduğu yerden almaya gelen zanlılardan Doğan Uğuz, içerisinde uyuşturucu madde olan poşeti saklı olduğu taşın altından çıkardıktan sonra etrafında polisleri görünce, elindeki poşeti yere atıp, ‘Eyvah yakalandık polis var’ diye kaçmaya çalıştı ancak, polisler tarafından kısa sürede etkisiz hale getirilerek tutuklandı.  Aynı araç içerisinde bulunan Ali Kemal Karadağ’ da polis tarafından tutuklandı.  Zanlılar dün tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Yargıç Ayşen Toroslu’ nun huzuruna çıkarıldı.

150 gram bonzai ele geçirildi

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’ de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, Çınarlı köyü yakınlarında uyuşturucu alış verişi olacağına dair aldıkları ihbarı değerlendirerek bölgede pusuya yattıklarını söyledi.  Zanlıların kullanımlarındaki araç ile saat 19.30 sıralarında bölgeye geldiklerini anlatan Özdesoy, zanlı 1 Doğan Uğuz’un araçtan çıkıp, çam ağacı altında bulunun bir taşın altına gizlenmiş halde olan beyaz naylon poşeti aldıktan sonra alıkonulmak istediği sırada konu poşeti elinden attığını ve koşarak kaçmaya çalıştığını ancak tutuklandığını söyledi.  Zanlı 2 Ali Kemal Karadağ’ın da araçta olduğunu anlatan Özdesoy, zanlı 2’nin de tutuklandığını aktardı.  
Poşet içerisinde 150 gram “Sentetik cannabinoid” olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulduklarını ifade eden Özdesoy, tahkikatın henüz yeni başladığını söyleyerek, soruşturmanın selameti açısından her iki zanlının a 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Ayşe Kaymak bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.

Zanlıların avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu, soruşturmanın yeni başladığını işaret ederek, polisin soruşturmayı salimen yürütebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’ er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.