Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Soma Davası 4'üncü duruşmasının 6'ncı oturumu tamamlandı. Duruşmada dinlenen son tanığın ifadeleri mahkeme başkanını da şaşırttı.

'EMİN MİSİN ?'

Tanık Şenol Karabaş'ın olay öncesi duran 4. banda elektrikçinin geldiğini ve 4. bandın gün içinde sürekli olarak durup çalıştığını söylemesi üzerine mahkeme başkanı Aytaç Ballı, "Bandın çok sık durup çalıştığını söyleyen tek kişi sensin. Elektrikçinin geldiğini de bir tek sen söylüyorsun. Diğer tanıkların ifadeleri böyle değil. Emin misin?" diye sordu.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Soma Davası'nda 4. bant boyunda bulunan ve faciadan sağ kurtulan mağdur işçiler ve tanıklar birbirinden farklı ifadeler vermeye devam ediyor. Duruşmada son dinlenen tanık Şenol Karabaş da olay günü saat 14.00 sıralarında 2. top atımının ardından 4. bandın bir iki dakika çalışıp sonra durduğunu ve bunun defalarca tekrarlandığını, sayısını hatırlayamadığını söyledi. Mahkeme başkanının bandın durmasının ardından elektrikçinin gelip gelmediğini sorması üzerine Karabaş, "Elektrikçi geldi. Adını hatırlamıyorum ama bandın durmasının ardından elektrikçi geldi" şeklinde cevap verdi. Mahkeme başkanı bunun üzerine diğer tanıkların duman gelmeden 15 dakika önce bandın durduğunu ve elektrikçinin gelmediğini söylediklerini hatırlatarak, "Bandın çok sık durup çalıştığını söyleyen tek kişi sensin. Elektrikçinin geldiğini de bir tek sen söylüyorsun. Diğer tanıkların ifadeleri böyle değil. Emin misin?" diye sordu. Tanık Şenol Karabaş da bantların sürekli durup çalıştığını tekrar ederek, elektrikçinin öğleden sonra mı yoksa sabah mı geldiğini hatırlayamadığını söyledi.

Sanık avukatlarından Yusuf Koçyiğit ise "Bantçıların ve taramacıların çelişkili ifadelerine yetişemedik" dedi. Müşteki avukatlarının tanığa soru yöneltmemesi üzerine mahkeme heyeti davayı yarın (21 Ekim Çarşamba Günü) saat 09.30'a erteledi.

Dava sonrası farklı şehirlerden gelen madenci yakınları tepki göstererek mahkemeden çıkarken, tutuklu sanıklar yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevi araçlarına bindirilerek Aliağa Şakran Cezaevi'ne götürüldüler.