İstanbul Büyükçekmece'de yaşanan kayık faciasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. 2 gencin hayatını kaybettiği 1 gencin ise denizde kaybolduğu olayda 6 kişinin bindiği kayığın denize açılırken güçlük çektiği görüldü.

Alınan bilgiye göre, Güzelce'de gezinti için 4 metrelik bir kayıkla denize açılan 2'si amca çocuğu 6 arkadaş, bindikleri kayığın alabora olması sonucu denize düşmüş, çevredeki balıkçıların yardımıyla 3 kişi olay anında kurtarılırken, 3 kişi kaybolmuştu. Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından 2 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, hayatını kaybeden Fatih ve Kayhan Çileli isimli kişilerin yüzme bilmedikleri ve amca çocukları olduğu ortaya çıkmıştı.

Fatih ve Kayhan Çileli'nin cansız bedenlerini denizden çıkaran dalgıçlar, her iki genci el ele tutuşmuş vaziyette bulduklarını belirtirken, gençlerin denize açılmadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı.

ÖLÜME BÖYLE GİTTİLER

Alabora olan kayığa binen gençler, kayığa binerken güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, içinde 3 kişinin bulunduğu kayık kıyıya yanaşıyor. Kıyıda bulunan 3 kişi ise kayığa biniyor. Kayığın ise bu sırada açılırken zorlandığı görülüyor. 6 kişinin bindiği kayık daha sonra denizde açılıyor.

Öte yandan, kaybolan genci arama kurtarma çalışmaları sürüyor.