Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan yangının yaklaşık 10 metre ötede bulunan benzin istasyonuna sıçramasını önleyen vatandaşlar, olası bir facianın da önüne geçmiş oldu.

Diyarbakır'ın Lice-Hani karayolunda dün gece çıkan yangının büyüklüğü gün ışığıyla birlikte ortaya çıktı. Pınar köyü mezrasında dün gece saatlerinde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler, önce ekili alanları küle çevirdi, ardından ise ormanlık alana sıçradı. Köylülerin haber vermesi üzerine Diyarbakır Büyükşehir başta olmak üzere Lice ve Hani ilçe belediyeleri ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait çok sayıda itfaiye ve araç yangın yerine sevk edildi. Ancak arazinin engebeli olması nedeniyle araçlar bazı alanlara müdahale edemedi. Bunun üzerine köylüler de traktörlerle su taşıyarak, yangının söndürülmesi için seferberlik ilan etti. Yangın, yaklaşık 5 saatlik çabanın ardından kontrol altına alınarak, söndürüldü. Bin dönümün üzerinde alanı küle dönüştüren yangının büyüklüğü gün ışığıyla birlikte ortaya çıktı.

Öte yandan, yangında olası bir facia da vatandaşların çabasıyla engellendi. Yangın, çevrede bulunan bir petrol ofisine doğru ilerlerken, yaklaşık 10 metre kala vatandaşlar o bölgede yangını kontrol altına aldı. Konuya ilişkin İHA'ya konuşan işletmeci Muhsin Barut, "Birileri izmarit atmış ya da bilerek yakmış olmalı. Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede büyüdü. Bir ara bize doğru geldiğini fark ettik. Alevler yükseldikçe biz de kendi çabalarımızla müdahale ettik. Vatandaşlar Lice başta olmak üzere Hani ve çevre köylerden gelerek çaba gösterdiler. Dağlıç ve sondajları çalıştırdık. Yangının sıçramasını engelledik" dedi.

Faciayı vatandaşlar önledi

Faciayı vatandaşlar önledi