Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Yüksek Öğretimin ihtiyacı olan yurt binalarının yapılması için ayrılan kredi ve hibe programıyla ilgili bilgi verdi.

4 yerli bankayla imzalanan ve 7 yıllık bir finansman sürecini kapsayan faiz destekli kredi yatırım programı, ilk 2 yıl geri ödemesiz olacak. Bakanlığın faiz farkı fonundan, faiz destek oranı yüzde 6 olacak programda yatırımcı ise, TL olarak yüzde 8 gibi bir faize  tabi olacak.

Bakanlıkta, TC Yardım Heyeti yetkilileri, Yakın Doğu, Credit West, İktisat ve Kıbrıs Vakıflar Bankası yetkilileriyle gerçekleştirilen toplantı sonrasında basına bilgi veren Bakan Atun, yurt yapımıyla ilgili faiz destekli kredi yatırım programın 4 yerli bankayla imzalandığını söyledi.

Eğitim Bakanlığı ve TC Yardım Heyetiyle yapılan çalışmalar sonrasında yurtlar konusunda bir açık olduğunun ortaya çıktığına dikkat çeken Bakan Atun, programın, yurtlardaki arz açığının giderilmesi ve bu yönde yatırımın özel sektör yönüyle teşvik edilmesi amacıyla, faiz farkını TC Yardım Heyeti kaynaklarıyla karşılamak üzere geliştirilmiş olduğunu anlattı.

1443610917.jpg

Dört tane paydaş program ortağı banka bulunduğunu ifade eden Bakan Atun, programın 7 yıllık bir finansman sürecini kapsadığını kaydetti.

Programın ilk 2 yılının geri ödemesiz ve bakanlığın faiz farkı fonundan, faiz destek oranının yüzde 6’larda olduğunu ifade eden Bakan Atun, yatırımcının ise TL olarak yüzde 8 gibi bir faize tabi tutulacağı bir sistem oluşturulduğunu söyledi.

Özellikle dövizdeki artış dikkate alındığında, yatırımcının, başka ülke koşullarında bulamayacağı bir imkan yaratıldığını vurgulayan Bakan Atun, göreve geldikleri günden itibaren yapılan diğer çalışmalara da değindi.

Yapılan çalışmanın önce eğitim sektörüne, sonra ülke ekonomisine hayırlı olması temennisinde bulunan Bakan Atun, gündemlerinde bulunan diğer programlara değinerek, 2015-2016 yılında yeni programların devam edeceğini sözlerine ekledi.