Geçtiğimiz hafta KKTC'yi sarsan Kürtaj skandalıyla ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Ada Hospital'da son üç yıldan beri gerçekleştirildiği iddia edilen kürtaj vakalarında, ödenen faturanın çok yüksek olduğuna dikkat çekiliyor. Konuyla ilgili

Operasyon 30.000 TL

Yeni Bakış'a bilgi veren bir kaynak, riskli Kürtajlar için  başvuru yapandan   operasyon için 30.00 TL alındığını ileri sürdü.  Türkiye bağlantılı gerçekleşen kürtaj olaylarının arkasında ünlü işadamlarından futbolculara birçok iismin yer aldığını iddi eden kaynak, 3 yıldan beri sürdürülen operasyonlarda ciddi paraların döndüğünü kaydetti.

Yeni tutuklamalar olası

Olayın patlak vermesinin bir husemetten kaynaklanabileceği üzerinde duran sözkonusu kaynak, önümüzdeki günlerde olayla bağlantılı olarak Türkiye'de birtakım tutuklamaların da gündeme gelebileceği üzerinde durdu.  

Sayı artıyor

Bu arada,kürtaj olayıyla ilgili polisin çok yönlü soruşturması sürerken  Çatalköy yakınlarındaki Hz. Ömer Türbesi civarındaki ağaçlık alanda 2 fetüs kalıntısı daha bulundu. 4’ü doktor toplam 8 kişinin tutukluluğunun devam ettiği olayla ilgili soruşturma sürüyor. Zanlılardan birinin ifadesi uyarınca Hz. Ömer Türbesi civarında yapılan kazıda, 2 fetüs kalıntısı daha saptandı.

Hastane 3 aylığına kapatıldı

Böylece bulunan fetüs kalıntısı sayısı 7’ye yükseldi. Önceki gün bir de 7 aylık bebek cesedi bulunmuştu. 2013’ten beri yasa dışı kürtajların yapıldığı belirlenen Girne Ada Hospital’de görevli 4 doktor 1 hemşire, 1 ebe, 1 güvenlik ve 1 sekreter hakkında dün çıkarıldıkları mahkemede 3’er gün tutukluluk kararı alınmıştı. Sağlık Bakanlığı da Ada Hospital’i 3 ay süreyle kapatmıştı.

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi