Ünlü piyanist Fazıl Say'ın, ÇYDD'nin üniversite burs projesi yararına 18 Eylül'de düzenleyeceği piyano resitali, şehit haberleri üzerine ertelendi. Fazı Say, bir gazetedeki yazısında "konserlerini ertele" diyenleri yadırgadığını açıklamıştı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden (ÇYDD) yapılan açıklamada, derneğin "Bir Işık da Siz Yakın" üniversite burs projesi yararına 18 Eylül'de TİM Show Center'da düzenlenecek Fazıl Say piyano resitalinin, ülkemizin içinde bulunduğu ağır koşullar nedeniyle Say'ın görüşü doğrultusunda, daha sonra belirlenecek bir tarihe ertelendiği belirtildi. Açıklamada, "Ülkemiz üzerinde oynanan bu kirli oyunun bir an önce sona ermesi; acıları değil, sevinçleri ve sanatı paylaşacağımız günlere ulaşmamız en büyük dileğimizdir" denildi.

Ünlü piyanist Fazıl Say, geçtiğimiz günlerde bir gazetedeki köşe yazısında "konserlerini ertele" diyenleri yadırgadığını açıklamıştı. Say yazısında, "Şimdi "konserlerini ertele" diyenleri yadırgıyorum. Tüm müzisyenlere bu deniliyor bugünlerde. Onlar da erteliyorlar, iptal ediyorlar konserlerini. Yani bunu diyenlere bir çift sözüm olacak: Onlar da her ne yapıyorsa onu ertelesin o zaman arkadaş. İşe gitmesin. Tatile gitmesin. Hem işe hem tatile gitmesin! Herkes her şeyi iptal etsin o zaman. Bu ne saçma anlayıştır, durduk yerde sanatçılara "sanatını yapma, şehitler var" deniliyor? Bu ne bilinçsizliktir?" ifadelerine yer vermiş, konserlerini iptal etmediğini belirtmişti.