Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde iki grup arasında mahkeme binası önünde çıkan ve Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde devam eden kavganın taraflarından Felek grubunun duruşmasına dün devam edildi. 

Başta İsmet Felek, Özcan Hangün, Akif Uygur ve Cüneyt Arık olmak üzere 13 sanığın hazır bulunduğu duruşmada İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Polis Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel soruşturma ekibinin sorumlusu Müdür Muavini Gökay Karagil’i şahadet vermek üzere tanık kürsüsüne çağırdı. Duruşma esnasında, sanık kutusunda bulunan İsmet Felek’in, Gökay Karagil’in kendisine karşı kafasını salladığını iddia etmesi ile mahkeme salonu içerisinde kısa süreli bir gerilim yaşandı. Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran, duruşmaya kısa bir ara verirken, verilen aranın ardından söz alan İsmet Felek, Karagil’in kafa sallamasını tehdit olarak algıladığını söyleyerek gerilim için mahkeme heyetinden özür diledi.

Karagil: İsmet Felek’le hiçbir husumetim yok

İsmet Felek’in avukatı Barış Mamalı’nın, Gökay Karagil’in, İsmet Felek’i mahmum etmek için meselenin soruşturmasını yürüten polis subayı Ulaş Ursavaş ile beraber kumpas kurduğu iddiası üzerine mahkemeye tanık olarak çağrılan Gökay Karagil, tahkikat subayı Ulaş Ursavaş’ın meselenin soruşturmasına atanması için hiçbir icraatının olmadığını söyledi. 

Tahkikat ile tamamen Adli Şube amirinin ilgilendiğini belirten Karagil, İsmet Felek ile arasında hiçbir husumetin olmadığını ifade etti. 

“İfadelere müdahalem olmadı…”

Alınan ifadelere hiçbir şekilde müdahalesi olmadığını da bildiren Karagil, kavganın ardından 21 Ağustos 2015 tarihinde Polis Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirildiğini ve 24 Ağustos 2015 tarihinde yeni görevine başladığını söyledi. Hiçbir tanığa müdahalede bulunmadığını belirten Karagil, dava süresince kimlerin tanıklık yaptığını dahi bilmediğini ifade etti.

Mamalı:  Ulaş Ursavaş ile beraber kumpas kurdunuz

İsmet Felek’in avukatı Barış Mamalı, Karagil’in İsmet Felek’e önyargılı davranarak kendisini en başından itibaren mafyavari biri olarak algıladığını ve yeni oluşturulan ekipte ön yargı ile soruşturma yaptığını iddia etti. Karagil ise mafyavari olayları araştırmak için görevlendirildiğini ve bu mafyavari grupların içerisinde sadece İsmet Felek’in isminin olmadığını söyledi.

Mahkemede Felek’e kafa salladı mı?

Sanık kutusunda bulunan İsmet Felek, Gökay Karagil’in kendisine karşı kafasını salladığını iddia etmesi ile mahkeme salonu içerisinde kısa süreli bir gerilim yaşandı. Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran, duruşmaya kısa bir ara verirken, verilen aranın ardından söz alan İsmet Felek,

Karagil’in kafa sallamasını tehdit olarak algıladığını söyleyerek gerilim için mahkeme heyetinden özür diledi.

“Ali Osman Uçanok’u da yönlendirdiniz”

Karagil’in, dava ile ilgili kavganın taraflarından Ali Osman Uçanok’a, “Felek’i mahkum ettirmek için tüm gücümüzü kullanacağız” dediğini iddia eden Mamalı, Karagil’in, Uçanok’a yardımcı olması halinde, kendisine yardımcı olacakları vaadinde bulunduğunu ileri sürdü. Karagil ise Ali Osman Uçanok ile olan görüşmesinin kesinlikle bu dava ile ilgili olmadığını söyledi.

“Felek’in yakınlarına baskı uygulandı”

Karagil’in, İsmet Felek’in yakınları ile görüştüğünü ve sanık lehinde tanıklık yapmaması yönünde baskı uyguladığını ileri süren Mamalı, Felek’in birçok yakınının bu yüzden mahkemede tanıklık yapmaktan çekindiğini iddia etti. Karagil ise Felek’in yakınları ile bu davayla ilgili olarak kesinlikle görüşmediğini söyledi.

Gökay Karagil ile meselenin tahkikatını yürüten Polis Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş’ın, İsmet Felek’i mahkum etmek ve kendisinden kurtulmak için kumpas kurduğunu ileri süren Mamalı, mahkemede  her duruşmadaki normal polis sayısından fazla polis olmasını da bu husumetin göstergesi olduğunu iddia etti.

Balcı: Kamil Uçanok’un burnunda kırık tespit ettik

İddia Makamının mahkemeye dinlettiği diğer tanık Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde görevli Dr Mustafa Balcıoğlu ise olayların yaşandığı gün Kamil Uçanok’u muayene ettiğini, burun kısmında kızarıklık ve şişte gördüğünü, burun kemiğinin sol tarafından bir çökme görüldüğünü ve burnunda kırık tespit ettiklerini söyledi.

İddia Makamının hazırda tanığı bulunmaması üzerine Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç davayı duruşmaya devam edilmek üzere 31 Mart 2016 tarihine ertelediğini açıkladı.