Hüseyin Çiçek

Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde 20 Ağustos 2015 tarihinde iki grup arasında çıkan ve Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde devam eden büyük kavganın taraflarında Felek grubu sanıklarının duruşmasına dün devam edildi.

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler dünkü duruşmada olayın tanıklarından polis memuru Hasan Karagil’i tanık kürsüsüne yeminli şahadet vermeye çağırdı. Olay günü bel ağrısı şikayeti ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne gittiğini söyleyen Karagil, ilk etapta Kamil Uçanok’u hastanede tedavi olurken gördüğünü, daha sonra yanında bulunan polis memuru Hasan Özgüç ile beraber telefon ile aldıkları bilgide Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde Felek grubu ile Uçanok grubu arasında bir kavga cereyan ettiğini öğrendiklerini daha sonra da Felek grubunun toplu bir şekilde bağırarak hastaneye geldiğini ve  içeri girdiğini anlattı.

Olayda çekilen fotoğraflardan oluşan fotoğraf albümünü inceleyen Karagil, savcı Ahmet Özlemler’in fotoğraflar ile ilgili sorularını yanıtladı.  Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda bugün ise Uçanok grubu sanıklarının duruşması gerçekleşecek.