Suna ERDEN 

Gazimağusa’da 20 Ağustos tarihinde Felek ve Uçanok grubu arasında meydana gelen olaylarla ilgili yargı süreci devam ediyor. Olayla ilgili davası süren Felek grubunun duruşmasına dün devam edildi. İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, dünkü duruşmada meselenin tahkikat subayı Ulaş Ursavaş’ı mahkemede tanık olarak dinletti. 

DAVA SÜRÜYOR 

Olay günü saat 15.00 sıralarında görev harici iken Adli Şube Tahkikatlar sorumlusu tarafından olayın tahkikat subayı olarak atandığını ve soruşturmayı Hüseyin Ergüleç isimli polis memurundan devraldığını anlatan Ursavaş, olay ile ilgili foto albümlerini ve Gazimağusa Devlet Hastanesi güvenlik kamerası görüntülerini incelediğini ve sanıkları tespit ederek tutukladığını söyledi. 

Yapılan incelemeler sonucunda sanıkların koşar adımla acil servis kısmına geldiğini ve buradaki görevli polis ve sivil görevlilere fiziki güç kullandıktan sonra acil servisin otomatik kapısını açarak içeri girdiklerini ve Ali Osman Uçanok, Kamil Uçanok ve Ahmet Uçanok’u darp ettiklerini anlatan Ursavaş, sanıkların “bu daha hiç bir şey siz göreceksiniz”, “daha karınızı elinizden alacağız” dediklerini söyledi. 

Gazimağusa Devlet Hastanesi güvenlik kameralarının olay anında tespit ettiği görüntüler mahkemeye izletilirken, Ursavaş görüntüler üzerinden olayı bire bir aktardı. Dava duruşmaya devam edilmek üzere 12 Ocak 2015 tarihine ertelendi.