Abbas Elmas

Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanlarından Kadri Fellahoğlu, LTB'yle ilgili Sayıştaylık raporunda ortaya çıkan rakamların çok daha üstünde çarçur edilen paraların söz konusu olduğunu belirtti.

Fellahoğlu, belediyenin içine düşürüldüğü durum daha detaylı incelenirse çok daha fazla olayın su yüzüne çıkacağını vurguladı.

Rapordaki korkunç yolsuzluk ve usulsüzlükleri yapanların yanlarına kalmaması gerektiğini belirten Fellahoğlu, “Ben hep söylerdim. Belediyeyi bu hale getirenleri ben affetmem, tarihin de affetmemesi gerekir. Lefkoşa ve ülkedeki bütün insanların bunları yapanları affetmemesi gerekir. Yani özel bir ekip oluştursanız ve bu kuruma girip tahrip etmesini isteniz ancak bu kadar çok başarılı olunabilirdi” diye konuştu.

LTB’nin içine düştüğü dar boğazda BES’in de büyük payı olduğunu savunan Fellahoğlu, “Sendika yönetimi, “maaş artışları yapıldığı” ve “toplu sözleşmeler imzalandığı” sürece ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ mantığıyla hareket etti” dedi

LTB’nin kimsenin dükkanı olmadığına, halkın öz kurumu olduğuna işaret eden Fellahoğlu: El üzerinde tutulması gereken bir kuruma ihanet edildi. Çok önemli bir emanete ihanet edildi ve seçilen birine emanet edilen bu kurum telafisi olmayan tahribatlara uğratıldı

Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanlarından Kadri Fellahoğlu, LTB'yle ilgili Sayıştay raporunu değerlendirdi. Fellahoğlu, LTB hakkında yayınlanan Sayıştay raporunda ortaya konan rakamların çok daha üstünde çarçur edilen paraların söz konusu olduğunu belirtti. Fellahoğlu, belediyenin içine düşürüldüğü durum daha detaylı incelenirse çok daha fazla olayın su yüzüne çıkacağını vurguladı.

"Annan Planı’nı andırıyor"

Sayıştay raporunu "Çok geç kalmış bir rapor” olarak nitelendiren Fellahoğlu, o kadar çok yanlış iş, o kadar kötü bir yönetim söz konusu ki, şu an hazırlanan 480 sayfalık taslak rapor aynı  Annan Planı gibi uzun” dedi.

Rapordaki korkunç yolsuzluk ve usulsüzlükleri yapanların yanlarına kalmaması gerektiğini belirten Fellahoğlu, “Ben hep söylerdim. Belediyeyi bu hale getirenleri ben affetmem, tarihin de affetmemesi gerekir. Lefkoşa ve ülkedeki  bütün insanların bunları yapanları affetmemesi gerekir. Yani özel bir ekip oluştursanız ve bu kuruma girip tahrip etmesini isteniz ancak bu kadar çok başarılı olunabilirdi” diye konuştu.

"Telafisi olmayan tahribatlara uğratıldı"

LTB’nin kimsenin dükkanı olmadığına, halkın öz kurumu olduğuna işaret eden işaret eden Fellahoğlu, el üzerinde tutulması gereken bir kuruma ihanet edildiğini belirtti. “Çok önemli bir emanete ihanet edildi ve seçilen birine emanet edilen bu kurum telafisi olmayan tahribatlara uğratıldı” diye konuşan Kadri Fellahoğlu, raporların bu raddeye gelmesinde bile çok geç kalındığını belirterek, artık bu ülkede yapanın yaptığının yanına kalmaması gerektiğini vurguladı. Yargı, savcılık ve polisin bu noktada devreye girmesi gerektiğini kaydeden Fellahoğlu, gelinen aşamada, eleştirileri bir kenara bırakarak somut tespitlerin üzerine gidip olayın direkt olarak yargıya havale edilmesi gerektiğini söyledi.

"Gelinen noktada halkın da suçu var"

Belediyenin yöneten zihniyete bağlı olarak her türlü zarara uğratılabileceğini ve her türlü yolsuzluk usulsüzlüğün yapabileceğini ifade eden Fellahoğlu, bu noktada Lefkoşa halkında da biraz suç olduğunu ve bu karakterdeki kişileri Belediye Başkanı olarak seçtiklerini kaydetti.

LTB’nin içine düştüğü durumla ilgili örgütlü sendikaya da eleştiriler yönelten Kadri Fellahoğlu,  BES yönetiminin “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” mantalitesiyle çalıştığını ve ‘Toplu iş sözleşmeleri’, ‘Maaş artışları’ yapıldığı sürece ses çıkartmadığını kaydetti. Fellahoğlu, sendikanın çalışanlardan çok iş devamlılığı açısından işverenin de çıkarlarını göz önünde bulundurması gerektiğini belirtti. Fellahoğlu, belediyenin bu noktaya gelmesindeki nedenlerden biri olan bu ayrıntının da titizlikle incelenmesi gerektiğini ifade etti.

"Toparlanması çok zor"

Fellahoğlu, zamanında etkin denetimlerin yapılması durumunda LTB’nin bu duruma gelmeyeceğine dikkat çekti. Belediyenin bu kadar zarara uğratıldıktan sonra başkanlığa kim gelirse gelsin toparlanma sürecinin çok zor olacağına işaret eden Kadri Fellahoğlu, bölünmüş Lefkoşa’nın her iki yanı karşılaştırıldığında Kuzey Lefkoşa'nın köy görünümünde olduğunu ifade etti. Belediyenin şu anki yapısının sürdürülebilir olmadığını kaydeden Fellahoğlu, gerekli önlemlerin derhal alınması durumunda bile LTB’nin ancak 10 yıl sonra toparlanabileceğini belirtti.

LTB’de bugüne kadar büyük sorumsuzluklar ve ihmaller yaşandığına ve çalışanların yanında  halkın da büyük yaralar aldığına dikkat çeken Fellahoğlu, belediyenin bundan sonraki süreçte toparlanması için vatandaşın yanı sıra çalışanların da katkı koyması gerektiğini vurguladı. 

Kaynak: Yeni Bakış