Gündem Kıbrıs Özel - Mehmet Aktunalar

Lefkoşa Türk Belediyesi eski başkanı Kadri Fellahoğlu, bugün Kıbrıs Genç Tv'de Aysun Basri Akter'in sunuculuğunu yaptığı Günün Getirdikleri programına konuk olarak, gündeme ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Kendisinden sonra göreve gelen LTB yeni yönetimi ve Belediye Başkanı Mehmet Harmancı'nın da görev süresine değinen LTB eski başkanı Kadri Fellahoğlu, LTB'nin yeni yönetiminden, belediyecilik adına ve şehir adına tatmin olmadığını söyledi.

Yeni LTB yönetiminden tatmin olmadığına dikkat çeken Fellahoğlu, "Belediye gelirlerinin büyük bir kısmı halen daha belediye çalışanlarına maaş olarak veriliyor." şeklinde konuştu. Belediye gelirlerinin %90'nının çalışanlara gittiğini iddia eden Kadri Fellahoğlu, bu durumun da 146 milyon TL'ye çıkan borcun her geçen gün arttığını dile getirdi. "Borcun artmaya devam ettiği bir ortamda belediyenin batma sürecinden kurtulması mümkün değil" şeklinde konuşan Fellahoğlu, belediyeye herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

"Kimi seçerseniz seçin, tek başına bir belediyenin temel sorunlarını çözmesi mümkün değildir." şeklinde konuşan Kadri Fellahoğlu, belediyenin temel sorunlarının ancak belediyeye top yekün sahip çıkmakla bu sorunların aşılabileceğine dikkat çekti.

Kuzey Kıbrıs'taki belediyelerin fazlalığından şikayet eden ve bir çok belediyenin zor durumda olduğunu hatırlatan Kadri Fellahoğlu, "Bir çok belediye bu durumdan ancak radikal adımlar atılarak kurtulur" şeklinde konuştu. Radikal adımların atılmasının gerekliliğinin altına çizen Fellahoğlu, belediyelerin sayılarının mutlaka azatılması gerektiğini söyledi.