Gül Çakır

CTP Parti Meclisi Üyesi Fellahoğlu , Kıbrıslı Türkler olarak yıllardır Türkiye ile işbirliği ve dayanışma içinde hareket etme durumunda olunduğunu söyledi 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Parti Meclisi Üyesi Kadri Fellahoğlu, Kıbrıslı Türklerin, günümüze kadar birlikte işbirliği yaptığını vurguladı. “Bu bir kader, bu bir mevcut durum diyebiliriz” şeklinde konuşan Fellahoğlu, Türkiye ile ilişkilerin dikkatli kurulması gerektiğini vurguladı. 

Türkiye’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen patlama konusunda değinerek, başsağlığı dilekleri ile konuşmasına başlayan Fellahoğlu, Türkiye’de bu gibi sıkıntılar olmaya devam ederken bizim ülkemizde kendi problemlerimizi konuşup çözmek yükümlülüğünde olduğumuzu kaydetti. 

Cansu Örmeci’nin hazırlayıp sunduğu Günaydın Ada programına konuk olan CTP Parti Meclisi Üyesi Kadri Fellahoğlu, konuşmasının başında Türkiye’de meydana gelen patlama sonrasında 28 kişinin şehit olması nedeniyle başsağlığı dileklerinde bu lundu. Programdaki konuşmasında su konusunu özel olarak değerlendirmek gerektiğini belirten Fellahoğlu, su konusundan hareketle genele de bir göz atmak gerektiğini dile getirdi. 

Kıbrıs Türklerinin yıllardır Türkiye ile işbirliği içinde hareket ettiğini belirten Fellahoğlu, “Baktığınız zaman başka da bir ülke yok aslında” dedi. 
Fellahoğlu şunları söyledi: 

“KONJONKTÜR DEĞİŞİYOR” 

“Bizler Kıbrıs Türk halkı olarak çok eski yıllardan beri Türkiye ile işbirliği, dayanışma ve birlikte hareket etme durumundayız. Baktığınız zaman başka da bir ülke yok aslında. Günümüze kadar geldiğiniz zaman hep Türkiye ile bir işbirliği yaptık. Başka bir ülke yok. Ne yazık ki bugüne kadar geldiğimiz şartlarda bu hep böyle süregeldi. Bu bir kader, bu bir mevcut durum diyebiliriz. Adına ne dersek diyelim, bizim böyle bir realitemiz vardır. Dolayısıyla bunu çok doğru bir temelde çok doğru ilişkiler içerisinde götürmemiz gerekiyor ki; hiç kimseye tartışma zemini olarak yaratmayalım. İyi politikalar, iyi siyasetler izlememiz gerekir, çünkü konjonktür değişiyor. “ 

Kıbrıs’ın koşullarının da değiştiğini savunan Fellahoğlu, düne kadar doğalgaz diye bir durumun söz konusu olmadığını, bugün doğalgaz olduğunu dile getirdi. 

Kadri Fellahoğlu şöyle dedi; 

“TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ ÇOK DAHA DİKKATLİ KURMAMIZ GEREKİYOR” 

“Kıbrıs sorununun görüşülmesi hep süregelmiştir. Bir çözüm arayışının olması çok uzun yıllardan beridir hep devam etmiştir. Bugün çok olumlu mesajlar verilmektedir. İnşallah bunlar gerçekleşir de Kıbrıs sorunu gibi devasa bir sorun da önümüzden kalkar. Böyle bir konjonktürde Türkiye ile ilişkilerimizi çok daha dikkatli kurmamız gerekiyor. Dış dünyadan bakıldığı zaman ‘Türkiye oraya hükmetmeye çalışıyor, Türkiye oraya dayatmalar yapmaya çalışıyor’ anlayışlarını yaratacak yaklaşımlardan Türkiye’deki hükümetin uzak durması gerekiyor. Çünkü bu hem Türkiye’ye hem de Türkiye’nin buradaki pozisyonuna hem de Kıbrıs Türk halkına olumlu değerler katmaz.”