Feminist Atölye, dün yaşanan cinayetle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, kadınların gece kulüplerinde “gayri insani” koşullarda çalıştırıldıkları savunularak, bu kadınların şiddetin her çeşidini yaşadıkları belirtildi.

Açıklamada, gece kulübünde dün cinayete kurban giden “Sıham Benchargui”nin ilk olmadığı ve muhtemelen son da olmayacağı görüşüne yer verildi.

Mevcut yasanın kabul edilebilir olmadığı vurgulanan açıklamada, mevcut yasada çalışanların yaşayacağı hak mağduriyetleri durumunda işletilebilecek bir cezalandırma mekanizması bulunmadığı savunuldu.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Gece Kulüpleri ve Benzeri Eğlence Yerleri Komisyon Başkanı Hasan Alicik’in, kadınların, özellikle eğlence sektöründe sömürü ve istismara açık hale gelmesini önlemek amacıyla 6 maddeden oluşan hareket planı hazırladığı anımsatılan açıklamada, aradan beş ay geçmesine rağmen, bu konuda somut bir gelişme olmadığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Devlet ya yaşanan mağduriyete göz yummaya devam edip, şiddetin failleri arasında yer alacak ya da aylar öncesinde dile getirdiği icraatları hayata geçirmek için bugünden itibaren çalışmalarını hayata geçirme yolunu seçecektir. Öldürülen, tecavüze uğrayan, ötekileştirilen ve yok sayılan her kız kardeşimiz için bunun takipçisi olacağız.”